Tormans CX wint eerste cyclocross!

Kevin Kuhn wint met Radcross Illnau zijn eerste CX wedstrijd van seizoen.

Enkele weken na de hoogtestage in Livigno is het onze Zwitserse renner, Kevin Kuhn, die met brio zijn eerste wedstrijd van het seizoen afsloot als winnaar. Over een seizoensstart gesproken !

In voorbereiding naar de eerste race van zondag 26 september deed Kevin het dadelijk na de stage enkele dagen rustig aan. De trainingen op de fiets werden herleid tot kortere, actieve recuperatieritten. De echte voorbereiding ifv. de wedstrijd startte een week geleden. Kevin dreef de intensiteit van de zijn korte trainingen op, werkte aan techniek en onderhield zijn algemene conditie.

Had a massive hunger to perform in my first race.

Kevin Kuhn – Tormans CX Team

Zo’n eerste wedstrijd van het seizoen is altijd speciaal. Hoever sta ik en hoe goed getraind zijn de tegenstanders ? Bij Kevin zat het dadelijk goed. Vanaf de eerste ronde reed hij vlot mee in de kop van het peloton, reed verstandig en reed zo economisch mogelijk mee. In de derde ronde ging Timon Rüegg er alleen vandoor, na een foutje van de tweede. Kevin aarzelde niet en knalde de achterstand met een grandioze sprint helemaal weg. Niemand van de andere renners kon volgen en met z’n twee reden ze ronde na ronde verder weg. Rüegg was écht sterk de eerste wedstrijdhelft maar Kevin bleef in het wiel. De laatste 5 ronden voelde Kevin zich sterker worden en bij Rüegg was het bordje bijna leeg. De Tormans renner pakte uit met enkele straffe versnellingen, zijn landgenoot maakte onder druk een fout en Kevin versnelde naar de overwinning.

A great win. Earned not given !

De eerste cross, de eerste overwinning. Prachtige prestatie van Kevin Kuhn om het CX te starten. Volgende weekend staat de wedstrijd in Gieten op de kalender. Heel veel succes Kevin.