Shana Maes is Kampioen van Antwerpen!

‘Onze’ Shana Maes kroonde zich het afgelopen weekend in haar Vorselaar tot Kampioen van de Provincie Antwerpen.

Haar stemgeluid klinkt nog steeds fier, blij wanneer we Shana telefoneren om nog eens terug te komen op haar schitterende overwinning van zaterdag ll. Winnen bij de Elite vrouwen én meteen een onverhoopte Provinciale titel pakken. Een mens zou voor minder op wolkjes leven.

Een koers voor eigen volk, in de hoogdagen van de EK week in België, weet ook Shana wat het is. Zij kende een goed tussenseizoen, werkte hard i.f.v. dit crossseizoen en trainde de hele week voor het PK op het parcours in haar Vorselaar. De voorbereiding was helemaal top en dat loonde. Voor de wedstrijd zagen we een ontspannen Shana, die tussen al het jonge, aanstormende talent van Tormans-Acrog een belangrijke rol opneemt. Het gevoel voor de wedstrijd zat goed, klaar om te knallen.

Shana kende een ongelooflijk straffe start, zeg maar een kanonstart. Vanop de 3e rij naar plaats 5 het bos in. ‘Faut le faire’. De eerste ronden bleef ze attent vooraan rijden, spaarde ze veel energie door slim in ‘het wiel’ te blijven en bleef kalm. Eenmaal zich er een kopgroep van 5 rensters had gevormd ging Shana even doortrekken op de stroken rond de dreef die haar goed liggen. Bij de achtervolgers kraakte het. Op 2 ronden van het einde waren ze nog met 3: Loes Sels (dé uitgesproken titelkandidaat en topfavoriet, Sterre Vervloet (jong, getalenteerd) en Shana Maes. De wedstrijd leerde ondertussen waar zij het verschil kon maken maar Loes Sels dropte een laatste bom, Sterre loste en de atlete van Tormans moest alle zeilen bijzetten om het wiel te kunnen houden.

De laatste ronde werd een thriller, Shana gooide alle kaarten op tafel en Loes (opnieuw sterk) zag haar opponent elke bocht een stukje verder wegrijden. Na een fantastische wedstrijd won Shana Maes, voor familie en vrienden opnieuw een wedstrijd bij de Elite Dames én kroonde zich tot Kampioen van de Provincie Antwerpen.

De Provinciale titel is geweldig natuurlijk maar mijn 2e zege pakken bij de Elite Dames is voor mij nog meer waard. Het is een beloning voor mijn inzet en volharding.

Shana Maes