Tormans op 2e plaats in WB

It’s a wrap. Het Amerikaanse drieluik zit er op. De Tormans renners vliegen vandaag terug naar België na enkele knappe prestaties en hebben met Quinten Hermans een renner op de tweede plaats in de ranking van de wereldbeker. Daarnaast lieten ook de andere Tormans rijders enkele knappe dingen zien en lieten het Tormans shirt schitteren.

De 3e en laatste wedstrijd in Iowa werd een ongelooflijk spannende wedstrijd. Quinten en Corné waren op plaats 1 en 3 goed weg en trokken samen met Lars iedereen op een lint. Ook Kevin was alert en reed mee vooraan in de westrijd. Corné reed snedig, snel en maakte dadelijk de koers erg snel (en hard). Quinten (opnieuw erg sterk) reeds slim en bleef vooraan post vatten.

Na ronde 4 kwam er wat afscheiding en had een groepje renners met oa. Quinten, Lars, Toon zo’n 6 seconden voorsprong op Corné, Emiel en Thomas. Kevin volgde op een 16-tal seconden. In de 5e van de 10 ronden nam Vanthourenhout resoluut de kop, ging stevig door maar Quinten volgde vlot op de lange en moeilijke helling.

De teams van Toon en Eli probeerden om de beurt om Quinten uit de wielen te rijden en toen de Tormans in de zevende ronde bij de passage over de balken ten val kwam werd de beslissende kloof gemaakt. Hermans liet de moed echter niet zakken en eindigde als 5e, op 50 seconden van Iserbyt. Na de drie eerste manches behoudt hij de 2e plaats in het voorlopige algemene klassement van de Wereldbeker.