Quinten opnieuw op podium !

Quinten Hermans, Kevin Kuhn en Emiel Verstrynge koersten deze zaterdag na hun terugreis uit Amerika in het West-Vlaamse Ruddervoorde. Het drietal werd in deze tweede zonovergoten manche van de Superprestige vergezeld door Joran Wyseure, die na Ardooie zijn tweede thuiswedstrijd in drie dagen tijd reed.

Ditmaal was het Kevin Kuhn die de snelste start liet optekenen en met zijn Zwitserse kampioenentrui als eerste het veld indook. Het duurde niet lang vooraleer ook Quinten Hermans op de eerste posities verscheen en de leiding van de wedstrijd nam, samen met Eli Iserbyt. De Belg van het Tormans Cyclo Cross Team zette de Europese kampioen onder druk over de talrijke heuveltjes, de schuine kant en door het zand. De balken deden Hermans echter de das om, want door een foutje bij het springen moest hij Iserbyt laten gaan. De gemaakte verschillen werden in de slotronden groter, zodat de waarschijnlijkheid op een 2e plaats voor Hermans groeide. Uiteindelijk behaalde hij 27 seconden na de aankomst van Iserbyt zijn vierde podiumplaats in zijn laatste vijf wedstrijden. In het voorlopige klassement van de Superprestige deelt Hermans deelt hetzelfde aantal punten als de nieuwe leider Iserbyt.

Eerder deze zaterdag behaalde Shana Maes een nieuwe podiumplaats in Herenthout. Fleur Moors won de wedstrijd.

Quinten Hermans:
« Ik voelde me heel goed vandaag en wilde Eli Iserbyt de hele wedstrijd onder druk zetten. Op dit parcours leek het me namelijk de beste strategie om deze explosieve renner in topvorm van me proberen af te schudden. Uiteindelijk ging ik helaas zelf in de fout. Ik sprong iets te enthousiast over de balken, die best wel een moeilijk element op het parcours waren vandaag. Ik kan dus besluiten dat ik de terugreis uit Amerika goed verteerd heb en in deze wedstrijd op een sterke tegenstander botste. Ik ben tevreden met deze tweede plaats en kijk er uit naar de wedstrijd in Zonhoven, één van de enige natuurlijke sites in België en bovendien ook dicht bij huis. »

Ruddervoorde Heren Elite:
1.Eli Iserbyt
2.Quinten Hermans +0:27
3.Toon Aerts +0:42
11.Kevin Kuhn +2:34
12.Emiel Verstrynge +2:53
14.Joran Wyseure +3:17

Herenthout Dames Elite:
1.Fleur Moors
2.Nathalie Bex +1:49
3.Shana Maes +1:49