Opnieuw Nationale titels voor Tormans

Het Tormans CX team kent opnieuw enkele Nationale kampioenen. In Nederland won Lauren Molengraaf overtuigend bij de Junioren dames en in Luxemburg kon Marie Schreiber voor het eerst bij de Elite vrouwen een Nationale titel grijpen.

Molengraaf is na Europees ook Nederlands kampioene veldrijden geworden.  De Nederlandse, nam in de Tormans kleuren, al snel afstand van de rest van het veld in Zaltbommel. Sara Sonnemans won zilver, Roxane  Takken het brons. Puck Langenbarg, die lang op medaillekoers lag, zakte weg na een vierde plek.

Molengraaf gold uiteraard vooraf al als de grote favoriete, maar voelde zich niet helemaal zeker van de zege. ”Het parcours was wel erg modderig. Gisteren in de regen viel er nog veel te fietsen, nu was het best veel lopen. Molengraag kijkt al uit naar het WK.

Winnen is zeker een groot doel van me, maar die strijd is nog niet gestreden natuurlijk. Op het EK wist ik een slechte start recht te zetten en toch te winnen. Hopelijk kan ik op het wereldkampioenschap in Hoogerheide – voor eigen publiek – me direct in de strijd om de medailles mengen. En natuurlijk hoop ik wel het WK te winnen. Maar dat de Europese en Nederlandse trui al won, geeft rust en vertrouwen.

Lauren Molengraaf