Sterke Senna pakt Zilver op WK Hoogerheide

Senna Remijn, het übertalent van Acrog- Tormans, pakte Zilver op het WK voor Junioren in het Nederlandse Hoogerheide. De Tormans renner kwam na een geslaagde stage olv. Bart Wellens in Albir (SP) gemotiveerd en vol ambitie aan de start van het WK voor junioren. Hij ontgoochelde niet en pakte knap Zilver.

We spraken bondscoach Gerben de Knegt aan de stand van de Nederlandse ploeg waar de familie Remijn zich voorbereidde op een mooie koersdag. “Hij kan al heel wat” sprak Gerben “En het is natuurlijk wel een WK, dat is niet zomaar een wedstrijd”. De Nederlandse bondscoach hield de bewegingen van de entourage van de verschillende Nederlandse Junioren nauwlettend in de gaten en zag dat het goed was.

“Senna is toch iets nerveuser de laatste dagen dan voor een andere wedstrijd. En hij vroeg ons om het niet té veel over het WK te hebben thuis. Trouwens het leven gaat door hé. Senna blijft onze zoon en we zijn fier dat hij hier vandaag de Nederlandse kleuren zal verdedigen”

Peter Remijn – vader van Senna

De familie Remijn woont in de buurt van Goes en zijn Zeeuwse volharders, harde werkers. Ook Senna is een doorzetter. Hij werd geboren in 2006 ging eerst voetballen, kwam dan in aanraking met mountainbiken. Snel werd hij door Dirk Faes (ploegleider bij Acrog- Tormans Balen BC) opgemerkt en ondertussen rijdt Remijn al zijn 3e seizoen bij ‘The Young Wolves’. (nieuwe naam voor de jeugdrenners van het Acrog-Tormans Soudal Quick-Step team)

REMIJN Senna (NED) in action during the 2023 UCI Cyclo-Cross World Championships for Men Junior

Senna kwam als eerstejaars Junior aan de start met een gezonde en vooral realistische ambitie. Zijn begin was sterk. Toen de Fransman, Bisiaux, op de licht hellende strook voor de finish demareerde bleef de rest zitten. De jongen Tormans renners zag het gevaar en kwam tot op 5 seconden. Dichter kwam hij echter niet en bleef vanaf dat moment verstandig fietsen. Een groepje met jagende Belgen bleef hij knap voor en kwam als 2e over de streep in Hoogerheide. “Meer zat er niet in. De Fransman was vandaag de sterkste'” sprak Senna Remijn.

Volgend jaar gaat het WK door in Tabor, is Senna Remijn nog steeds Junior. Wanneer hij zijn groei kan aanhouden, gespaard blijft van blessures dan rekenen we hem meer dan ooit bij de grootste kanshebbers op de Wereldtitel.