Kevin schuift en schittert naar 3e plek in WB Val di Sole

Kevin Kuhn, de Zwitsers Kampioen en Tormans renner, ook een begenadigd skiër is weet niet iedereen. Maar in de wereldbekerwedstrijd, op een ondergesneeuwd parcours, in Val di Sole was het helemaal duidelijk. Kevin voelde zich op de sneeuw als een vis in het water, vloog over het parcours en pakte zijn eerste podiumplaats in een wereldbeker. Een knappe en meer dan verdiende prestatie van de sympathieke renner.

Niels Vandeputte dook als eerste het veld in maar het was de Zwitser kampioen veldrijden Kevin Kuhn die vervolgens de leiding overnam. Deze laatste reed behendig en snel op het spekgladde parcours en nam een beetje voorsprong. Vandeputte en Michael Vanthourenhout waren de eerste achtervolgers en zij beenden de koploper bij om hem in de volgende ronde achter te laten.

Vanthourenhout liet de concurrentie achter zich en solleerde naar winst. Een sterke Niels Vandeputte volgde op een knappe tweede plaats. In de laatste ronden kwam Sweeck nog sterk opzetten. Tormans renner Kuhn, hield het hoofd koel en pakte zijn verdiende podiumplaats.

Kevin Kuhn is de eerste Zwitser die in de laatste 9(!) jaar nog eens op het podium van een Wereldbekerwestrijd staat ! Proficiat Kevin.

Val di Sole – Italiy – cycling – Kevin Kuhn (SUI – Tormans Cycle Cross Team) pictured during World Cup Cyclocross Race 2022 – Val di Sole (ITA) men ELITE – 17/12/2022 – Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022 © Photo News ! only BELGIUM !