Collectief sterk Tormans in Moeder van alle crossen – Overijse.

De Tormans renners kunnen na de zware cross in Overijse allen terugblikken op een knappe prestatie. Quinten Hermans, de 2e in de tussenstand, leidde de delegatie van het Tormans Cyclo Cross Team. Hij werd geflankeerd door Corné van Kessel. (Corné is aan een stevige opmars bezig) Ook Zwitsers kampioen Kevin Kuhn, belofte Emiel Verstrynge waren van de partij. Thomas Mein reed zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem van dit seizoen.

Eerst kwamen de dames aan bod. De Luxemburgse Marie Schreiber kwam in de eerste ronde ten val. Zij moest met materiaalpech de strijd staken. Zoe Bäckstedt finishte op de 26e plaats in de wedstrijd. De Hongaarse kampioene Kata Blanka Vas won knap de wedstrijd.

Net voor de start van de Elite heren gingen de hemelsluizen open. De bemodderde grasvelden en heuveltjes in het bos lagen er dus nog gladder bij. De nieuwe omstandigheden dwongen de renners tot fouten. Quinten Hermans kwam ten val nadat hij de eerste drie ronden de forcing voerde. Door een schoenwissel werd hij opgeraapt door zijn ploegmaat Corné Van Kessel. Ook hij kende zijn deel van pech en op twee ronden van het einde lek reed. Zo finishten Hermans en Van Kessel respectievelijk op de 5e en 7e plaats. Emiel Verstrynge reed opnieuw een opmerkelijk sterke wedstrijd. Hij legde beslag op de 12e plaats. Kevin Kuhn en Thomas Mein werden 20e en 37e. Hermans staat nu op de 4e plaats in het wereldbekerklassement. De volgende wedstrijd staat binnen een tweetal weken in het Tsjechische Tabor gepland.

« De zwaardere crossen worden steeds meer mijn ding. Hier in Overijse kan ik mijn power goed kwijt. Bovendien bleef ik technisch bijna foutloos in deze moeilijke omstandigheden. Het is fijn om te zien dat ik de stijgende lijn van vorig seizoen kan doortrekken. Om in Wereldbekers bij de elite 10e en 12e te finishen is echter boven alle verwachtingen. Ik ben zeer tevreden met deze prestaties. Maar ik blijft met de voeten op de grond. Ik beschouw deze resultaten niet als een nieuwe standaard. Ik besef namelijk dat een top 20 voor een 19-jarige renner ook best wel een goede wedstrijd kan weerspiegelen. Nu volgt het Europees Kampioenschap. Daar hoop ik met het gevoel van vandaag aan de start hoop te komen! »