Corné Van Kessel presteert sterk op Koppenberg

Op de Koppenberg reden de Tormans renners Wyseure en Thomas voor het eerst dit seizoen in een wedstrijd voor Beloften. Joran en Theo startten beide sterk op het uitermate zware parcours. De Nederlandse wereldkampioen Pim Ronhaar was de sterkste van het pak. Joran kende een goede start en ook Theo vertrok erg goed. Na een verdienstelijke wedstrijd eindigden ze op plaats 13 en 16.

Bij de elite vertegenwoordigden Corné Van Kessel en Thomas Mein, oud-winnaar bij de junioren op de bult van Melsen, het Tormans Cyclo Cross Team. Het welbekende parcours over de kasseien van de Vlaamse helling is een klassieker. De aanliggende graspartij (lees: modderpoel) bood dit seizoen een zeer eerlijke strijd. Na een goede start koos Van Kessel slim voor zijn eigen tempo. Na zware regenval in de tweede wedstrijdhelft toonde Corné hoe goed hij de wedstrijd ingedeeld had. Dankzij een straf eindschot op de laatste beklimming pakte hij in extremist de 4e plaats. In zijn laatste drie wedstrijden slaagde Van Kessel er telkens in om zijn beste resultaat van het seizoen te verbeteren. Thomas Mein eindigde op de 14e plaats.

Corné Van Kessel:
« Als ik op deze manier kan blijven presteren, zal ik de tegenslag van in Amerika snel vergeten. Mijn strategie om me louter op mezelf te concentreren resulteerde de laatste weken in een stijgende lijn van resultaten. Ook vandaag was het uiterst belangrijk om je eigen ding te doen. De hele wedstrijd reed ik in zesde positie, met de twee renners voor me in het vizier. Het was een heuse opdracht om tot het einde uiterst geconcentreerd te blijven koersen en fouten te vermijden. Ik lette erop om niet over mijn toeren te gaan, zodat ik de laatste ronde nog eens alles uit de kast kon halen. Een goede indeling en wat steun van de regen en de kou in de tweede wedstrijdhelft bezorgden me vandaag mijn beste seizoensresultaat! »

Bekijk hier het interview van Corné na zijn knappe race.

Heren Elite:
1.Eli Iserbyt 1:02:42
2.Toon Aerts +0:24
3.Lars van der Haar +1:18
4.Corné Van Kessel +2:41
14.Thomas Mein +7:43

Heren U23:
1.Pim Ronhaar 47:20
2.Cameron Mason +0:06
3.Thibau Nys +0:26
13.Joran Wyseure +3:03
16.Théo Thomas +4:46

Volledige uitslag