Sterke Marie Schreiber wint eerste WB race

Na haar 3e plaats in Meulebeke vorige maand heeft de 18-jarige Marie Schreiber haar eerste overwinning bij de Elite Dames te pakken door in Contern van start tot finish aan de leiding te rijden. Het succes van de Luxemburgse in haar thuishaven zorgt voor een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het Tormans Cyclo Cross Team, dat voor het eerst bovenaan de tabellen van een Dames UCI wedstrijd prijkt.

Van op de eerste startrij sprintte Marie Schreiber naar de eerste bocht en dook ze als eerste het veld in. Van een grasveld was na alle regenval voor de start nog weinig sprake en het was dus in zware modderomstandigheden dat de jonge renster haar voorsprong naar een kleine halve minuut op de eerste achtervolgster uitbouwde. In de laatste ronde werd het nog spannend toen Schreiber door kettingproblemen opgehouden werd, maar de Luxemburgse bleef koel en won uiteindelijk met 9 seconden voor op Fauve Bastiaenssen.

Even later kwam de Fransman Théo Thomas aan de start bij de heren, waar de Spaanse kampion Felipe Orts Lloret dankzij een sterke tweede wedstrijdhelft de overwinning naar zich toetrok. Thomas kruiste de aankomstlijn op de 7e plaats.


Marie Schreiber :
« We kunnen zeggen dat ik vandaag mijn eerste overwinning in echte crossomstandigheden behaald heb. Het was fijn om van op de eerste startrij te kunnen vertrekken en tot mijn verbazing had ik na de eerste afdaling al een kloofje. Ik kon een mooie voorsprong uitbouwen, waardoor mijn afgesprongen ketting in de laatste ronde gelukkig geen roet meer in het eten strooide. Ik vind het altijd heerlijk om in eigen land te crossen en wilde hier dus ondanks de Wereldbeker in Overijse van daags nadien absoluut deelnemen. Het is de allereerste keer dat ik twee veldritten na elkaar zal rijden. Ik ben ervan overtuigd dat dubbele weekends me sterker zullen maken, op voorwaarde dat ik, stap voor stap, ze tot één per maand beperk. Ik verwacht dat het parcours in Overijse er ook zeer modderachtig bij zal liggen en ben al benieuwd hoe ver ik kan geraken. Het motiveert me om in de elite categorie te koersen, van de ervaren rensters te leren en mezelf te ontwikkelen! »

Elite Dames :
1.Marie Schreiber
2.Fauve Bastiaenssen +0:09
3.Suzanne Verhoeven +1:39

Elite Heren :
1.Felipe Orts Lloret
2.Lander Loockx +0:19
3.Thijs Aerts +0:52
7.Théo Thomas +1:52