WK Oostende – Bart Wellens: “We kunnen tevreden terugblikken”

Op dag twee van de Wereldkampioenschappen in Oostende deze zondag traden opnieuw drie renners van het Tormans Cyclo Cross Team aan. Quinten Hermans, de 5e in de Wereldbeker, werd door de Belgische nationale ploeg geselecteerd. Zwitsers kampioen Kevin Kuhn nam na zijn zilveren medaille bij de beloften vorig seizoen deel aan zijn eerste regenboogstrijd bij de elite en kersvers vader Corné van Kessel droeg voor de gelegenheid zijn oranje plunje van het Nederlandse team.

Het trio sprintte in de wielen van Mathieu van der Poel en Wout Van Aert naar de gigantische brug over de Koningin Astridlaan richting het Noordzeestrand. Beide tenoren slaagden er tijdens deze eerste passage langs de kust al in om een verschil te maken. Van der Poel en Van Aert leken aan elkaar gewaagd, maar na een val van de Nederlander en een lekke band van de Belg, was het uiteindelijk titelverdediger van der Poel die aan het langste eind trok. Achter Toon Aerts en Thomas Pidcock, die voor de laatste medaille vochten, troepte een groepje Belgen met Quinten Hermans samen. De 25-jarige renner loste zijn verwachtingen in door in de top 8 te eindigen. Corné van Kessel finishte 11e, Kevin Kuhn kruiste de aankomstlijn van de paardenrenbaan als 13e.

Quinten Hermans:
“Dit was geen makkelijk parcours. Voor recuperatie was er nergens een mogelijkheid, al had ik nog het geluk om in een groepje te kunnen koersen en me op die manier op de hippodroom af en toe in de wielen te verschuilen. Van de koude temperaturen had ik geen last, tot ik door een onstuimige golf verrast werd. Ik ben tevreden over mijn prestatie in deze zware wedstrijd.”

Bart Wellens (Sportdirecteur):
“We mogen op een goed Wereldkampioenschap terugblikken. Emiel zette gisteren als eerstejaars belofte een uitzonderlijke prestatie neer. Voor Thomas Mein wordt het belangrijk om de ontgoocheling zo snel mogelijk door te spoelen. En onze laatste belofte, Théo, deed het prima wetende dat hij pas een tweetal weken terug in competitie is na zijn sleutelbeenbreuk. Pas de laatste twee ronden kende hij een verval.”

“Bij de elite reed Quinten Hermans een goede en constante wedstrijd, al hoopte ik dat hij nog één of twee plaatsen hoger zou eindigen. Voor Corné van Kessel was het afwachten of hij na de geboorte van zijn zoontje een mindere of superdag zou hebben. Hij werkte de hele wedstrijd alleen af, wat het hem niet makkelijk maakte om in de buurt van de leiders en achtervolgers te blijven. Op Kevin Kuhn kun je dan weer een huis bouwen. Sinds het begin van het seizoen toont de Zwitser dat hij bij de vijftien beste veldrijders in de wereld hoort. Met zijn 13e plaats lost hij dan ook opnieuw alle verwachtingen in. De belangrijkste afspraak van het jaar is achter de rug, maar er wachten ons nog een aantal mooie weken, te beginnen met de crossen in Middelkerke en Lille.”

WK Oostende:
1. Mathieu van der Poel
2. Wout Van Aert +0:37
3. Toon Aerts +1:24
8. Quinten Hermans +2:23
11. Corné van Kessel +4:09
13. Kevin Kuhn +4:29