Thomas Mein: “Ik droom van de wereldtitel”

Na de Wereldbeker in Overijse maakten ook de KNWU en British Cycling ook hun selecties voor de Wereldkampioenschappen in Oostende op 30 en 31 januari bekend. Na de selecties van Corné Van Kessel en Thomas Mein door hun respectievelijke landen figureren nu alle U23 en elite heren van het Tormans Cyclo Cross Team op de startlijst van het WK. In de beloftencategorie vervoegt vice-Europees kampioen Mein zijn ploegmaten Théo Thomas (Frankrijk) en Emiel Verstrynge (België). Bij de elite vult de Nederlander Van Kessel Quinten Hermans (België) en Kevin Kuhn (Zwitserland) aan. 

Het Wereldkampioenschap voor U23 renners is slechts de derde beloftenwedstrijd van het seizoen. Na zijn zilveren medaille op het Europese Kampioenschap in Rosmalen begin november, schreef Thomas Mein de enige manche van de U23 Wereldbeker in Tabor op zijn naam. De Brit hoopt deze prestaties op het strand van Oostende te evenaren en droomt in zijn laatste jaar als belofte van de wereldtitel.

Corné Van Kessel is niet meer aan zijn proefstuk toe. De regenboogstrijd in Oostende wordt al zijn achtste deelname aan een Wereldkampioenschap bij de elite, waarvan zijn 5e plaats in het Luxemburgse Belvaux in 2017 zijn topresultaat was. Vorig seizoen werd hij nog 7e in het Zwitserse Dübendorf en ook aanstaand weekend heeft de 29-jarige renner de ambitie om in de top 10 te eindigden.

Thomas Mein:
« In mijn laatste jaar als belofte heb ik de ambitie om een WK medaille te behalen. Na mijn prestaties op het Europese kampioenschap en in de Wereldbeker in Tabor heb ik er alle vertrouwen in dat ik over die mogelijkheden beschik. Uiteraard brengt dat druk met zich mee, maar die probeer ik zoveel mogelijk van me af te zetten. Ik doe mijn uiterste best en dan kan ik het resultaat alleen maar afwachten. »

« Met het team hebben we deze belangrijke afspraak door middel van een stage voorbereid. Door de weersomstandigheden was het moeilijk om het speciale parcours in Oostende te simuleren, maar daar krijgen we deze week wel nog de kans toe. De lange wegtrainingen bezorgden me een minder gevoel in de crossen het voorbije weekend, maar volgende zaterdag zal ik er staan! »

Corné van Kessel:
« Na het trainingskamp met het team voel ik me uitstekend. Dat resulteerde in een 6e plaats in Hamme en een 8e plaats in Overijse. Ook op het Wereldkampioenschap heb ik de ambitie om in de top 10 te eindigen. Het parcours in Oostende is me onbekend, maar dat geldt – behalve voor de Belgen – voor iedereen. Het is na het Belgisch Kampioenschap van enkele jaren geleden namelijk slechts de tweede keer dat er een veldrit georganiseerd wordt. Toch denk ik dat de Belgen er geen voordeel uit halen, want we krijgen deze week namelijk nog een aantal keren de mogelijkheid om de omloop te verkennen. In tegenstelling tot mijn gewoonte plan ik daarom dit jaar wel een verkenning daags voor de wedstrijd. Vooral de strook over het strand spreekt me enorm aan. Ik bekijk dit Wereldkampioenschap als elke andere veldrit en ga er vol motivatie naartoe! »

WK U23 Heren:
Zaterdag 30/01 – 13u35
Thomas Mein (GBR)
Théo Thomas (FRA)
Emiel Verstrynge (BEL)

WK Elite Heren:
Zondag 31/01 – 15u15
Quinten Hermans (BEL)
Kevin Kuhn (SUI)
Corné Van Kessel (NET)