Straffe prestaties van Tormans youngsters in Boom.

Een uniek weekend, een zaterdag en zondag in de maand december met slechts één cross. De Boomse superprestige werd opeens dé cross van het weekend omdat het CX event van Antwerpen jammer genoeg werd geannuleerd. De schorre in Boom deed zijn traditie van spektakel arena alle eer aan. De wedstrijd bij de Elite Dames was heroisch die van de Elite Heren indrukwekkend.

Zoe Bäckstedt, Marie Schreiber en Schana Maes begonnen om kwart voor twee aan hun race. Het regende pijpenstelen, het parcours werd nog zwaarder en de temperatuur van de soms broeierige weide zakte richting het vriespunt. De Tormans dames zijn echter sterke madammen en waren niet onder de indruk. Sterker zelfs, Backstedt kon wedijveren met de beste rensters in de wereld en eindigde op de 9e plaats. Marie Schreiber koertse goed mee maar bolde, wegens een schuiver in de laatste ronde, net buiten de top 15 binnen. Shana Maes reed in Boom haar tweede UCI wedstrijd op rij en werd als 49e geklasseerd. Proficiat dames !

Bij de Elite mannen ging het licht stipt om 15h op groen. Ook de heren konden de straffe beklimmingen en afdalingen wel smaken. Het was Corné Van Kessel die in de eerste ronde de leiding van het pak nam, gevolgd door Quinten Hermans. Voor Wout Van Aert was het zijn eerste CX wedstrijd van het seizoen. Hij kwam, zag en overwon op indrukwekkende wijze. Faut-le-faire. Quinten en Corné hadden niet hun beste benen bij eindigden op de 10e en 13e plaats. Man in form, Joran Wyseure, blijft verbazen. Nadat onze Tormans belofte het grootste deel van de wedstrijd samen met Emiel Verstrynge afwerkte, maakte hij in het laatste kwartier een straffe opmars om in het wiel van Quinten Hermans te eindigen. Verstrynge finishte als 18e, net voor Thomas Mein, 21e, die na ziekte zijn wederoptreden maakte.

De renners werden trouwens allen getrakteerd op een presentje van de Sint waarbij ook soigneur Alex, mecanieker Kobe en ploegleider Bart niet vergeten werden.