Storm deert Jan Tormans en zijn renners niet !

Geen weer om een hond door te jagen! De cross van Lille, die ei zo na werd afgelast owv. de erbarmelijke weeromstandigheden bracht spektakel. Jan Tormans stond pal en was een voorbeeld dat zijn kampioenen volgden ! Zoe Backstedt demonstreerde (alweer), Joran Wyseure reed een knappe race en eindigde net naast het podium, bij de elite dames reed Marie Schreiber naar een mooie 9e plaats en bij de elite heren was het Kevin Kuhn die eveneens als 9e over de meet bolde.

Zoe Bäckstedt deed haar regenboogtrui alle eer aan in de Krawatencross. Zoals vaak dit seizoen, toonde de kersverse wereldkampioene al heel snel haar goeie benen. Na de openingsronde had ze al 35″ voorsprong op de tweede, Xaydee Van Sinaey, die tweede werd. Fleur Meurs mocht als derde mee op het podium.

Joran Wyseure liet bij de beloften niet na om zijn mooie regenboogshirt vuil te maken. Hij startte goed en pas toen hij een foutje maakte kwam Pim Ronhaar alleen op kop van de wedstrijd. Wyseure bleef echter druk zetten, reed lang voor een podiumplaats en ontgoochelde zijn talrijk opgekomen supporters niet. Wereldkampioen worden én alle ceremoniële en andere verplichtingen eisten hun tol en Joran reed als vierde over de finish.

Lucinda Brand heeft de Krawatencross in Lille op haar palmares weten te zetten en pakte extra voorsprong als leidster in de Soudal Ladies Trophy. Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado flankeerden de Europese kampioene op het podium. Marie Schreiber reed een degelijke wedstrijd en eindigde op een 9e plaats. Opnieuw een knap resultaat voor de Tormans youngster.

De elite heren kwam als laatsten aan de start. Het was daar Toon Aerts die de winst pakte en meteen het eindklassement van de X²O trofee veroverde. Niels Vandeputte reed naar plaats twee en Lars van der Haar won de spurt met Tom Meeusen voor het derde podiumschavotje. Kevin Kuhn ondervond nog last van zijn valpartijen in Maldegem. Finaal eindigde hij op een 9e plaats. Corné van Kessel kwam als 17e binnen.