Maldegem brengt hulde aan Tormans renners.

De organisatie van Maldegem kent zijn wereld. Voor aanvang van de wedstrijden werden Zoe Backstedt, Joran Wyseure en Emiel Verstrynge in de bloemen gezet voor hun schitterende prestaties op het WK in Fayetteville. Ook een fiere sponsor Jan Tormans werd bij het feest (terecht) betrokken.

De jonge Marie Schreiber en Zoe Bäckstedt waren de eerste die zich op het droge en snelle parcours mochten meten met de elite. De Luxemburgse en de nieuwe wereldkampioene bij de junioren zijn de wedstrijd wiel in wiel gestart, in de eerste achtervolgende groep achter een leidend trio. Schreiber nam daarna deel aan een spannend gevecht voor de vierde plaats in de tweede wedstrijdhelft en na zeven ronden werd ze uiteindelijk zevende. Bäckstedt eindigde op haar beurt als twaalfde.

De Zwitser Kevin Kuhn, de Fransman Théo Thomas, de Nederlander Corné van Kessel en de Belgen Emiel Verstrynge en Joran Wyseure hebben zich daarna op de gazon begeven in de elite heren wedstrijd. Het was de kersverse wereldkampioen bij de beloften die de beste prestatie neerzette en dertiende werd. Kuhn en Thomas slaagden erin om een plaats bij de eerste twintig te bemachtigen, Verstrynge strandde er net buiten.