Sterke Verstrynge opnieuw 5e !

Op de wereldbekerwedstrijd in Tabor reeds Emiel Verstrynge van het Tormans CX team opnieuw een knappe race en bolde als 5e renners over de meet. Opnieuw een bevestiging van zijn talent.

Nog voor de middag openden Théo Thomas (Frankrijk) en Emiel Verstrynge (België) het bal bij de heren beloften. Verstrynge eindigde 5e in de wedstrijd, op 13 seconden van winnaar Mees, terwijl Thomas de aankomst als 30e overschreed. Het was de eerste wereldbeker voor de beloftencategorie en na het Europees kampioenschap van vorige week in Drenthe behaalt de 19-jarige Belg dus een tweede top 5 op rij.

Vorige week op het Europees kampioenschap had ik een uitzonderlijk goede dag en ik hoopte natuurlijk om hier in Tabor opnieuw van zo’n goede benen te kunnen genieten en voorin mee te spelen. Ik koerste inderdaad de hele wedstrijd in de kopgroep, maar had tijdens de wedstrijd nooit het gevoel dat ik – in tegenstelling tot vorige week – de forcing kon voeren. Het kostte me in deze eerste wereldbeker bij de beloften duidelijk meer krachten om de leiders te volgen en in de eerste posities van de kopgroep te koersen, dus heb ik er met deze mooie 5e plaats dan ook het maximale uit gehaald vandaag.

Emiel Verstrynge