Joran Wyseure eerste belofte in Leuven

Tormans renner, Joran Wyseure, koerste op zaterdag 13 november 2021 te Leuven . Daar er geen aparte beloftenwedstrijd werd georganiseerd reed hij bij de Elite mannen. De renner uit Lichtervelde eindigde op een knappe 6e plaats en werd eerste belofte.

Het was een aparte gezicht, die eerste startrij in Leuven. Daar de dag nadien de wereldbekerwedstrijd in Tabor werd gereden verschenen er een pak toppers niet op door X²O gesponsorde wedstrijd. Tormans-Acrog renner, Jarno Bellens, vertrok snedig en nam het hele pak op sleeptouw. Wyseure kende een iets mindere start en kwam als 13e door na pakweg 1 km koersen.

In de tweede ronde gaf Laurens het volle pond en was weg. In de achterhoede bleef alleen de 2e plek nog over om voor te vechten. Felipe Orts en Tom Meeusen namen de handschoen op. Een spectaculaire Meeusen sprong bijna letterlijk naar de tweede plaats. De Spanjaard Orts werd 3.

Joran kwam ronde na ronde beter in de wedstrijd en kon vele plaatsen goed maken. Halfweg koers reed hij de top tien binnen en bleef knappe rondetijden neerzetten. Als eerste belofte kwam Joran finaal als 6e renner binnen. Dus opnieuw een knap resultaat van de Tormans renner. Wyseure laat na zijn knappe 4e plaats op het EK wederom mooie dingen zien. We kijken nu al uit naar zijn volgende wedstrijd.