Quinten en Corné rijden Luik-Bastenaken-Luik

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we met Quinten Hermans en Corné van Kessel twee Tormans CX renners die onze kleuren verdedigen in een klassieker. De twee veldrijders van Tormans komen zondag aan de start van een van de allermooiste klassiekers, La Doyenne !

We spraken als voorbeschouwing met Bart Wellens, Corné van Kessel en Quinten Hermans.

Quinten was erg goed aan zijn wegseizoen begonnen met een knappe 3e plaats in de ronde van het Baskenland, jammer genoeg werd hij dan ziek. Maar het gevoel tijdens de Waalse pijl van woensdag ll. was ok. Quinten eindigde als 61ste op 1’33” van de winnaar. De wedstrijd van zondag as. is nog 60 km langer. De klassieker in de Ardennen is wel een van de eerlijkste wedstrijden en je moet gewoon een hele goeie dag hebben om te kunnen winnen. Voor Corné is het de eerste keer denk ik dat hij een klassieker rijdt en hij zal wellicht de opdracht krijgen om zo’n 160, 170 km voor het team te werken. Maar bij IWG verloopt het voorjaar heel voorspoedig !

Bart Wellens

“Spannend is het zeker, sprak Corné. Na de Tour de France, Giro en Vuelta is een klassieker toch nog steeds het allerhoogste om als wielrenner te rijden. Zondag starten er bovendien een pak wereldtoppers dus ik kijk er enorm naar uit. De uitnodiging van de ploeg om de IWG kleuren te verdedigen kwam onverwacht. Maar ik zal doen wat ik kan als de ploeg me nodig heeft. Woensdag ll. heb ik in ieder geval de finale al eens gereden maar eigenlijk hebben de hellingen weinig geheimen voor me. 95% van de finale maken deel uit van mijn standaard Ardennen trainingen. Een ding is zeker. La Doyenne is een zware koers. Ik zie Pogacar als een van de favorieten al ben je ook niet zomaar van een Wout Van Aert of Dylan Theuns vanaf.”

Corné van Kessel

Na een topprestatie in de ronde van het Baskenland werd ik getroffen door het influenza virus en mijn recuperatie is nog steeds niet optimaal. In Luik hoop ik een stap te zetten en opnieuw over goeie fietsbenen te beschikken. Het is in ieder geval een wedstrijd met veel kilometers en dat moet me liggen owv. de vele, lange duurtrainingen die ik al deed. LBL is de best bezette koers van het jaar op basis van UCI punten. De wereldtop is aanwezig dus het niveau is hoog. Wanneer de wind op de terugweg naar Luik in het nadeel blaast dan geef ik Wout Van Aert veel kans. Als schaduwfavoriet gok ik op Remco.

Quinten Hermans
La Flèche Wallonne 2022 – 86th Edition – 202,1KM with start in Blegny and finish in Huy held on 20/04/2022_BELGIUM,Huy. (Photo by Alessandro Volders / @cyclingmedia_agency).