Quinten Hermans – op podium van klassieker !

La Doyenne, de laatste échte voorjaarsklassieker van 2022, werd een ongekend succes voor Tormans crosser, Quinten Hermans. In de oudste klassieker excelleerde hij, klopte topper Wout Van Aert en werd na een weergaloze Remco Evenepoel 2e (!). Faut-le-faire.

Twee dagen voor zijn beste koers aller tijden spraken we een toen al gemotiveerde Quinten die vertelde dat hij stillaan naar zijn beste vormpeil groeide. Het feit dat de wedstrijd tussen Luik en Bastenaken 257 km lang was gaf hem toen al een goed gevoel. Quinten werkte heel veel lange duurtrainingen af en die zorgden ervoor dat hij met veel vertrouwen naar Luik afzakte.

Toen Remco Evenepoel vertrok op La Redoute was er geen houden aan en moest ook Quinten lossen. Op de laatste klim – de Roche-aux-Flaucons volgde hij goed in de achtervolgende groep tijdens het steilste gedeelte. Het tweede deel – op de macht – moest Quinten even lossen maar dankzij een sterke renner van Bahrain-Victorious kwam hij terug aansluiten in het achtervolgende peloton met oa. Wout Van Aert.

Finaal werd er gesprint voor de overblijvende podiumplaatsen. In die knappe, zuivere sprint won Quinten van Wout Van Aert en mocht zo mee op het podium. Intermarché Wanty- Gobert Tormans op het podium van een klassieker … nooit eerder gebeurde dit. Wat. Een. Prestatie. Proficiat Quinten !!!