Mooie prestatie van Tormans jeugd in Loenhout

Dat onze jeugdige talenten van Tormans mooie prestaties neerzetten is al lang geen geheim meer. Ook in Loenhout lieten ze wederom knappen dingen zien. Voor Emiel Verstrynge was de laatste race van het jaar in ieder geval een succes. Hij eindigde na een sterke koers op een verdiende podiumplaats.

Het was aan het einde van een spannende strijd dat Verstrynge zijn tweede podiumplaats van het seizoen verzilverde. Zes beloften maakten namelijk 50 minuten lang kans op de overwinning, want de wedstrijdsituatie veranderde ronde na ronde en de verschillen tussen de leiders en de koplopers bleven relatief klein. Uiteindelijk bleek Thibau Nys de sterkste in de tweede wedstrijdhelft. Hendrikx en Verstrynge mochten dankzij een sterke finale mee op het podium. Joran Wyseure reed na een mindere start een sterke wedstrijd, maar slaagde er door een val in de slotfase net niet in om bij de zes tenoren aan te sluiten en mee te strijden voor de podiumplaatsen. Hij finishte 7e in zijn laatste wedstrijd van het jaar.

De volgende aan de beurt waren Shana Maes, Marie Schreiber en Zoe Bäckstedt, die als junior voor de gelegenheid bij de Dames Elite startte. De Britse stond opnieuw haar mannetje tussen de meer ervaren dames en doorkruiste de lijn als 14e. Marie Schreiber werd halfweg de wedstrijd ten val gebracht en verloor daarbij een schoen. De Luxemburgse eindigde net buiten de top 20, terwijl Shana Maes als 54e geklasseerd werd.

Tot slot sloten de vier Elite Heren van het Tormans Cyclo Cross Team om 15u veldritjaar 2021 af. Zoals gewoonlijk toonden ze de geel-blauwe kleuren voorin bij de start en doken Quinten Hermans en Corné van Kessel in de top 5 het voetbalveld in. Hermans dicteerde het tempo in een vierkoppige kopgroep tot Van Aert het hazenpad koos. De loopstroken en diepe modder begonnen door te wegen op de rug van de renner uit Tessenderlo, waardoor hij tot de 6e plaats terugzakte. In tegenstelling tot Hermans, ging het crescendo bij van Kessel. De Nederlander eindigde op minder dan 15 seconden van het podium en klimt dankzij deze prestatie naar de 2e plaats in het voorlopige klassement van de X2O Trofee. Iets verderop koersten Thomas Mein, die week na week progressie maakt, en Kevin Kuhn, die bij een valpartij heel wat tijd verloor. Ze eindigden respectievelijk op de 16e en 18e plaats.