Corné en Thomas verdedigden Tormans kleuren in Baal

Bij de start van het nieuwe jaar slaat het cyclocross circus zijn tenten traditioneel te Baal. Met de grote prijs Sven Nys (in het kader van de X²O Badkamers Trofee veldrijden) starten de Elite heren om 15h aan hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Voor Tormans reden Thomas Mein en Corné van Kessel (op een 3e plaat in het criterium) mee op het mooie maar spekgladde parcours.

Corné van Kessel, in erg goede doen de laatste weken, startte verstandig en nestelde zich behoudend op een 5e plaats. Thomas Mein ziet zijn vormpeil ook stijgen en bevestigde in Baal dat hij klaar is voor het Engels kampioenschap van het volgende weekend. Corné kwam echter reeds in de beginfase zwaar ten val. Hij schoof weg in een afdaling, ging onderuit en kwam met een harde klap met zijn helm tegen een houten afsluiting terecht. Gelukkig is het dragen van een helm verplicht. Het werd voor onze Tormans renner een zware namiddag op en rond de Balenberg en wanneer het verschil richting de 5 minuten werd op de koplopers stapte atleet van Kessel (verstandig) uit de wedstrijd. Thomas Mein eindigde ondanks 4 (vier !) lekke banden op een verdienstelijke 12e plaats na een knappe race. Voor Thomas zijn beste prestatie van het seizoen bij de Elite heren.

Na afloop spraken we een nuchtere van Kessel. “Het was een hard klap en het had veel erger kunnen aflopen vandaag. Gelukkig is dat niet het geval. Ik loop dadelijk langs mijn kiné, hoop een goede nacht te hebben en als het kan starten we morgen in de Vestingscross te Hulst (NL).