Louis Meintjens verdedigde Tormans kleuren met brio

Bij Intermarché Wanty-Gobert en bij Tormans kijken ze met veel plezier terug op de prestaties van Louis Meintjens in zowel de Tour de France als in de Vuelta.

In de Tour de France liet Louis zich al opmerken in de rit met aankomst op de ‘col hors catégorie’ l’alphe d’huez. In de 12e etappe die vertrok in Briançon was die dag enkel de Brit, Tom Pidcock, net iets sterker dan Louis. Meintjens werd verdiend 2e op de quatorze Juillet. Finaal werd Louis 8e in het eindklassement van de TdF 2022.

FRANCE – JULY 14 : Meintjes Louis (RSA) of Intermarche – Wanty – Gobert Materiaux

De drive naar een eerste World Tour zege was na de Tour de France nog niet vermindert voor de uitermate sympathieke renners uit Zuid-Afrika. Meintjens ging ook in de Vuelta op zoek naar die eerste zege en met succes. Onze renner was de sterkste in etappe negen van de Vuelta a España, met een finish bergop, bovenop een geitenpad. Meintjes bleef over uit een kopgroep, waarvan Team DSM aan Thymen Arensman te kennen gaf dat hij zich eruit moest laten zakken. Remco Evenepoel deed toen opnieuw een goed zaak voor het klassement. Finaal eindigde Louis op de 11 plaats in Madrid.

Les Praeres. Nava – Spain – cycling – Louis Meintjes (RSA – Intermarché Wanty – Gobert Matériaux)