CX Stage Calpe 2022 – deel 2 (3/9 > 11/9)

De tweede stageweek is steevast de meest intensieve week en op de eerste dag van het tweede blok kregen de renners een mooie maar zware rit voorgeschoteld. Ploegleiders Bart Wellens haalde zijn inspiratie bij één van de trainingen (met enkele mooie klimkilometers in) van de wegploeg en stippelde onderstaande route uit.

Op zondag 4 september profiteerde de staff van de ‘vrije’ dag en maakte samen met Kevin en Corné een mooie rit richting Calpe. Uiteraard werd er gestopt voor de traditionele lekkere kop koffie. De youngsters profiteerden van een dagje rust en kozen voor een verfrissende duik in de Middellandse zee.

Maandag 5 gingen de renners in de voormiddag op pad voor een duurtraining en in de namiddag stond er CX training op het programma. Bart zocht en vond in Albir enkele uitdagende en mooie stukken waar de renners hun skills konden verfijnen.

300 minuten (of 5h) zolang zaten de renners op dinsdag 6 september op de fiets. Na de eerste week staan er in week twee enkele (zeer) lange duurtrainingen op de kalender. Een dag later werd er in groep naar Benidorm gereden. Daar wordt volgende winter voor het eerst een Wereldbeker cyclocrosswedstrijd georganiseerd. De volledige ploeg ging alvast een kijkje nemen. Donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 september werd de nadruk op – brede basistrainingen – gelegd en vertrokken de renners voor respectievelijk 4, 5 en 6 uren op training (weg).

De laatste dag voor de renners werd zondag 11 september. Die dag genoten de renners voor het laatst van de Spaanse zon, vertrokken Kobe en Alex met de vrachtwagen naar België en ook Bart Wellens verliet de zomerstage. Het eerste optreden van de renners is gepland op zondag 18 september te Kruibeke.