Lille: sneeuwtapijt bezorgt Van Kessel eerste podium van het seizoen

De weergoden hadden de Lilse Bergen op zondagochtend bij het ontwaken met een wit sneeuwtapijt verrast. Van zand was nog amper sprake voor deze voorlaatste manche van de X2O Badkamers Trofee op het recreatiedomein in Lille. Een jaar na de 2e plaats van Quinten Hermans was het voltallige team gemotiveerd om deze prestatie te evenaren.

Eerst aan de beurt was Shana Maes, die onderkoeld de 27e plaats behaalde. De winnares bij de dames was Ceylin del Carmen Alvarado. Bij de heren was het opnieuw Quinten Hermans die de kopstart nam en de hele wedstrijd op een hoog niveau fietste. Hij kreeg halfkoers echter te maken met een lekke tube, waardoor hij de voeling verloor met Corné Van Kessel en Eli Iserbyt, die achter een ontketende Laurens Sweeck voor de overige podiumplaatsen strijdden. Van Kessel slaagde er niet in om naar Sweeck toe te rijden, en moest in de laatste ronde voor Michael Vanthourenhout het onderspit delven voor het zilver. Na zijn 4e plaats in Middelkerke gisteren, behaalde de Nederlander daarmee zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Hermans werd 5e en Thomas Mein hield goed stand op de 13e plaats. Emiel Verstrynge en Kevin Kuhn eindigden net buiten de top 20, terwijl Théo Thomas een mindere dag kende.

Corné Van Kessel:
« Voor de wedstrijd had ik van het podium een doel gemaakt, ik ben dus uiterst tevreden dat ik erin geslaagd ben! Er was misschien één element dat ik anders kon gedaan hebben om de tweede plaats vast te kunnen houden. Omdat bij een fietswissel kostbare tijd verloren ging, heb ik slechts voor één fietswissel gekozen. Mijn fiets werd naar het einde toe erg zwaar door het vastgevroren ijs en modder. Een tweede keer de materiaalpost binnenrijden was waarschijnlijk optimaler. Maar deze prestatie geeft me in elk geval een boost. Mijn honger voor deze komende twee weken is groot! »

Heren Elite:
1.Laurens Sweeck
2.Michael Vanthourenhout +0:09
3.Corné Van Kessel +0:14
5.Quinten Hermans +0:38
13.Thomas Mein +1:55
21.Emiel Verstrynge +3:19
25.Kevin Kuhn +4:06
DNF Théo Thomas

Dames Elite:
1.Ceylin del Carmen Alvarado
2.Lucinda Brand
3.Denise Betsema +0:13
27.Shana Maes +9:48