CX Stage Calpe 2022 – deel 1 (27/8 > 2/9)

Calpe … of is het Albir (tussen Alicante en Calpe) ? Het maakt niet uit want het Albir Garden Resort Hotel is geen onbekende voor het profpeloton. In de maand januari, wanneer de toeristen verdwenen zijn en plaats hebben gemaakt voor professionele sportteams, is dit hotel ook de thuisbasis voor het succesvolle Intermarché Wanty-Gobert World Tour team én dus nu ook voor het Tormans CX team.

Op zaterdag 27 augustus ll. arriveerden de renners. Kevin Kuhn, Corne van Kessel, Arne Baers, Nathan Andrew Smith en Axel Van den Broeck, installeerden zich en genoten nog een dagje rust. Rusten was er voor ploegleider Bart Wellens, verzorger Alex Spruyt en mekanieker Kobe Siemons niet bij. Zij zorgden dat alles piekfijn geregeld werd voor de eerste training van de volgende dag. Toen maakten onze renners kennis met de nieuwe, prachtige CUBE lightning C68x fietsen (de zwarte fietsen kregen dit jaar een knappe donkerblauwe kleur) en maakten ze er een ontspannen training van. Maandag 29/8 gingen de renners op pad voor een duurtraining van zo’n 3 uren waar ieder zijn eigen invulling aan gaf. Na de lunch en rust stond er een eerste CX training op het programma. Bart Wellens vond en zocht een leuke locatie waar de renners het asfalt inruilden voor zand en gravel.

Op dinsdag 30/8 werd er onder de Spaanse zon een lange duurtraining afgewerkt en de dag nadien stond de eerste rustdag op de kalender. Het eerste trainingsblok zat er al op.

Op donderdag 1 september werd er gestart met een eerste korte en minder intensieve duurtraining. In de namiddag gingen de renners op pad voor een CX training. Hierbij werd de nadruk gelegd op techniek (niet onbelangrijk in het hedendaagse cyclocross én wegwedstrijden). Onderstaand schema werd er op vrijdag 2/9 afgewerkt:

  • 07h30: Ochtendloop – nuchter (± 30′)
  • 10h30: ± 3h30′ training (weg) met blokken (waarbij de renners hun eigen invulling aan geven)
  • 15h00: Lunch
  • Namiddag: rust of core stability training (individueel)