Quinten Hermans pakt 1e winst van seizoen

Tormans pakt met Quinten Hermans zijn eerste winst in een wereldbekerwedstrijd op grandioze wijze.

Woensdag 13 oktober zal niet snel vergeten worden bij Tormans. Niemand minder dan Quinten Hermans demonstreerde in Fayetteville en won na een fantastische wedstrijd zijn eerste wereldbekerwedstrijd ooit.

Hermans begon samen met zijn ploegmakkers Corné, Emiel, Thomas en Kevin alert vooraan op het natte parcours in Arkansas. Op de lange klim in ronde twee trok Toon Aerts door en enkel Quinten Hermans kon volgen, Iserbyt gaf enkele meters toe. De Tormans renner was alert en dook vaak de materiaalzone binnen voor een propere fiets en in ronde 3 nam onze renner uit Tessenderlo resoluut de kop met in zijn wiel Aerts, Vanthourenhout en Iserbyt. In het peloton dat volgde op zo’n 18 seconden zaten Corné, Emiel en Thomas sterk mee vooraan.

Toen Quinten op de lange klim versnelde, moest Iserbyt van de fiets, loste Aerts en wanneer hij nog even stevig doortrok na deze helling ontstond er onmiddellijk een kloof van 20 seconden. Het peloton volgde dan al op 57 seconden. Ronde na ronde kon een ijzersterke Hermans zijn voorsprong uitbouwen, bleef schematisch goed communiceren met de materiaalpost, kreeg elke ronde een propere CUBE CX crosser en was gewoon de sterkste in koers.

Finaal won Quinten Hermans, van de Tormans boys, met een formidabele voorsprong op Iserbyt en Vanthourenhout die in de laatste ronde een moe gestreden Aerts nog kon achterlaten.

Quinten: “De laatste dagen kreeg ik veel aanmoedigingen, maar het is koers en dan weet je nooit wat er kan gebeuren. Finaal moet je het nog altijd maar doen hé. De laatste dagen voelde ik me eigenlijk helemaal niet top maar deze ochtend kreeg ik bij het losfietsen op de rollen terug een goed gevoel. De eerste keer op de lange, zware helling trok Toon Aerts even door en ik was eigenlijk de enige renner die echt vlot mee kon. De materiaalpost wijzigde dan een instelling aan mijn CUBE crosser en wanneer ik, één ronde later, de kop nam en doorzette brak het. Ik fietste dadelijk enkele seconden voorsprong bij elkaar en was vertrokken. Bij de wedstrijd in Gieten (NL) en vorig weekend in Waterloo zat er wellicht meer in dan alleen maar een podium maar goed. De eerste overwinning nemen ze niet meer af en ik kijk nu al met veel plezier uit naar zondag (Jingle Cross, Iowa).”

De 3e en laatste wereldbekerwedstrijd van het Amerikaanse 3-luik rijdt Quinten zondag aanstaande in Iowa (Jingle Cross). Om 14u (lokale tijd) en 21u (onze tijd) beginnen de renners er aan. De wedstrijd is live te volgen op Sporza.

Uitslag Elite Mannen: 1.Quinten Hermans – 10. Emiel Verstrynge – 13. Thomas Mein – 16. Corné Van Kessel – 19. Kevin Kuhn. Uitslag Elite Vrouwen: 24. Marie Schreiber