Joran Wyseure opnieuw op podium.

Zijn 4e plaats op het Europese kampioenschap bij de beloften hebben we al uitvoerig beschreven in dit artikel. Ondertussen pakte onze atleet uit Lichtervelde al een knappe 1e plaats in Koksijde en ook voor de start in Kortijk behoorde hij in de beloften categorie tot de voornaamste podiumkandidaten.

Wereldkampioen Pim Ronhaar domineerde op indrukwekkend manier de wedstrijd domineerde en soleerde naar een overwinning. In de achtervolgende groep van vijf renners reed Joran verstandig mee. Op een hapering in de zandbak en een schuiver op één van de gladde graspartijen in het Albertpark na, bleef Wyseure foutloos. Het was uiteindelijk Cameron Mason die de tweede plaats pakte, voor Joran van het Tormans Team.

« Sinds mijn overwinning in Koksijde leef ik op een wolk en ik kwam dan ook zonder veel druk aan de start. Met opnieuw een goede week achter de rug was ik vol vertrouwen dat ik in de mogelijkheid was om in deze wedstrijd een rol te spelen. Uiteindelijk verliep alles naar wens, al was het op dit glibberige stadsparcours moeilijk om foutloos te blijven. Naar mijn mening heeft de sterkste gewonnen, dus kan ik met een tevreden gevoel terugblikken. Ik ben zeer gelukkig met de prestaties die ik al op zak heb, en hoop dit uitstekende vormpeil zo lang mogelijk vast te houden. Mijn volgende wedstrijd is de Scheldecross in Antwerpen, waar ik voor het eerst dit seizoen geselecteerd ben om in de wereldbeker bij de elite deel te nemen. De motivatie is dus groot om het daar goed te doen! »

Joran Wyseure