Zoe Bäckstedt demonstreert in Namen

Dat Zoe Bäckstedt in bloedvorm verkeert is een understatement. Op het moeilijke en erg zware parcours was het Engelse toptalent van Tormans opnieuw sterker dan de concurrentie en won met overwicht.

De familie Bäckstedt stond te glunderen na de wedstrijd. Terecht, want hun jongste dochter had zich opnieuw enorm geamuseerd, had een verstandige race gereden en met overwicht gewonnen. Funfactor opnieuw 100%.

Na de aankomst spraken we met een belofte landgenoot van Zoe. We polsten naar het gevoel dat de Engelse crossers hebben bij de prestaties van Zoe. De jongeman sprak met veel lof over zijn landgenote en zei het volgende:

“Zoe is just a cool rider, she’s doing such great things on a bike. She loves riding for our country, is having fun and her friendliness has no limits.”

UK CX rider

Marie Schreiber, kende een enorme pechdag. Ondanks veel tegenslag bleef ze goede rondetijden neerzetten. De kettingbreuk aan het einde van de wedstrijd was er echter te veel aan. Marie eindigde op een 51e plaats maar verdiende meer.