Tormans team rijdt top tien in sneeuw.

Het feeërieke Val di Sole was het decor voor de volgende wedstrijd van de Wereldbeker. Quiten, Corné en Kevin verdedigden met veel brio de Tormans kleuren op het ondergesneeuwde Italiaanse parcours. Onze renners finishten alle drie binnen de top tien, een prestatie om fier op te zijn.

Het unieke parcours aan de voet van de Passo del Tonale verwelkomde de renners voor de negende ronde van de Wereldbeker veldrijden. In ijskoude omstandigheden op 1.261 meter hoogte werd er verassend hard gereden en lieten de Tormans renners hun technische kwaliteiten opmerken.

Er kwamen slechts 33 profs aan de start in Italie. Corné was zelfs de enige Nederlander die aan de start kwam bij de Elite Heren ! Uniek. Het was Michal Vanthourenhout die na de start als eerste renner naar beneden gleed. Hij nam het kleine deelnemersveld in de eerste ronde op sleeptouw. Corné en Kevin startten sterk. Onze Zwitsers kampioen stuurde zich behendig en snedig door de sneeuw. Quinten Hermans was per uitzondering minder snel weg maar knokte zich helemaal terug in de wedstrijd.

Het werd een knappe wedstrijd waar Wout Van Aert opnieuw zijn fenomenale kwaliteiten liet zien. Vanthourenhout was tweede en Pidcock werd derde. Al onze renners reden binnen de top 10 over de meet en lieten zo een erg mooi resultaat optekenen. Quinten reed als 5e over de meet en staat op een sjieke 4e plaats in de Wereldbekerstand. Corné eindigde 10 en ondertussen op de 6e plaats in dezelfde stand te vinden.

Tot slot is er een bijzondere vermelding voor onze renner, Kevin Kuhn. Onze Zwitserse renner voelde zich in zijn sas op de voor hem gekende sneeuw. Hij balanceerde, schoof en fietste op vaak spectaculaire wijze de hellingen naar beneden en zag zijn inspanningen beloond met een 7e (!) plaats. Meteen zijn beste resultaat ooit in een manche van de Wereldbeker. Proficiat Kevin !

UCI Cyclo-Cross World Cup, Photo: Giacomo Podetti