Tormans rijdt ‘door de bomen’.

Een groepje van zo’n 7 sportieve en enthousiaste Tormans medewerkers en sympathisanten verzamelde op woensdag 28 juli voor een mooie, rustige MTB rit. De geanimeerde tocht van bijna 30 km ging van Balen naar ‘door te bomen’ te Lommel en terug. Afsluiten deden de fietsers met een lekker glas op het toffe terras van bar4nature.

Na een rustige start door de bossen, in de buurt van 17de Esc. Licht Vliegwezenlaan te Balen, werd de rit intensiever in ‘de Most’. Het droge weer van de laatste dagen maakte van het parcours een grote zandbak waar er soms bijna letterlijk en figuurlijk in het zand gebeten werd. Ondanks de gekregen opleiding, tijdens de Tormans CX dag van vorig jaar, was fietsen vaak onmogelijk. Maar de motivatie was groot en al snel werd deze strook achtergelaten.

Het volgende deel bracht ons via Kattenbos langs het Ford test circuit naar het naaldbosreservaat Pijnven waar we de fietstrekpleister ‘door de bomen’ beleefden. Een aanrader voor jong en oud trouwens. Na dit event waren we al een stuk over de helft van onze tocht. De terugtocht nam ons via de Vennen en de Pelterweg opnieuw mee naar het schitterende Keiheuvel natuurreservaat. Eindigen deden we met een klein ommetje op het voormalige motorcross circuit van Balen.

Na een ritje van 1h30 bereikten de ‘bikers’ hun start-/punt. Plannen voor een volgend ritje werden er gemaakt op het zomerse terras van de bar4nature. Met Guido Belcanto op de achtergrond spraken we af om te gaan voor een uitdaging op en rond de mijnterril van Beringen.

Vive le vélo !