Tormans renners schitteren op nationale kampioenschappen en pakken prijzen!

Zondag 9 januari zal niet snel vergeten worden bij Tormans in Geel. Van bij de ochtend waren de renners die de kleuren van het groeibedrijf uit Geel verdedigden bij de les, reden sterk en stonden op het podium. Een kort overzicht.

Bij de 2e jaars nieuwelingen waren het Axel van den Broek die goud pakte en was het ploegmaat Jasper Schoofs die de 3e plaats wist te veroveren.

Het mooiste verhaal van heel het BK werd geschreven door Emiel Verstrynge en Joran Wyseure. Beide renners, in goede doen, kleurden vanaf de eerste meters het BK in Middelkerke. Emiel reed tactisch sterk, volgde de richtlijnen van coach Bart Wellens en won. Joran bleef druk zetten, kwam éénmaal helemaal terug bij de koplopers en reed als 3e over de finish en pakte brons !

Gelenaar Arne Vrachten won bij de Elite renners zonder contract na een ongelooflijk straffe inhaalrace. Voor de Acrog- Tormans renner begon de wedstrijd niet goed maar hij slaagde er in om ronde na ronde op te schuiven. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam hij op kop, gaf de leiding niet meer af en kroonde zich tot de verdiende Belgische kampioen.

Bij Elite stond er zoals verwacht geen maat op Wout Van Aert. Quinten Hermans reeds een slimme koers, maakte weinig fouten en bleef de hele wedstrijd goed meedraaien. Zandexpert Laurens Sweeck pakte de 2e plaats maar Quinten reed een zeer volwassen en goed gecontroleerd BK en stond mee op het podium te blinken.

In Nederland was het Corné van Kessel die een prachtige tweede plaats wist te veroveren. Hij eindigde achter een ontketende Lars Van der Haar maar bleef na een boeiende wedstrijd zijn landgenoot Mees Hendrikx voor. Kleine spruit, Cyriel, mocht mee op het podium!

In de UK was er opnieuw een Tormans crosser aan het feest. Niemand minder dan onze eigen Thomas Mein mocht het goud ophalen. Na een ongelooflijk spannende race was het sterke dan Cameron Mason en Joseph Blackmore.

Opnieuw de mooie, rode trui pakken was het doel van Kevin Kuhn voor aanvang van het Zwitsers kampioenschap. Kevin maakte zijn favorietenrol helemaal waar en won verdiend. Zijn grootste concurrenten Ruegg en Forster eindigden op een 3e en 2e plaats.