Tormans presteert sterk op WB Besançon

Een nieuw parcours, veel volk en sfeer. De wereldbeker wedstrijd in het Franse Besançon was een cyclocross wedstrijd zoals het hoort. De kenners waren unaniem, deze cross is een verrijking voor het CX circuit. In dit positief verhaal liet het Tormans CX team opnieuw knappe resultaten optekenen en presteerden sterk.

Corné van Kessel en zijn toffe crew reden, op de positieve vibes van zijn eerste podiumplaats, van Kortrijk naar Besançon. Marie Schreiber, Kevin Kuhn, Théo Thomas en Emiel Verstrynge kwamen in Kortrijk niet aan de start. Zij verkozen om helemaal fris aan de start in Frankrijk te komen.

Het parcours werd over meer dan 3 kilometer uitgestippeld. En slingerde door de weide langs schuine kanten, over twee trappenpartijen, korte steile hellingen en balken, waar de sneeuw plaats gemaakt had voor modder. Het waren de favoriete omstandigheden van Marie Schreiber, die om 13u40 de start nam bij de elite dames. De Luxemburgse 18-jarige renster maakte een sterke beurt en behaalde haar eerste top 20 plaats in de Wereldbeker bij de Elite. Een resultaat om u tegen te zeggen !

Na de start van de heren elite kleurde ‘Tormans‘ de top 10 geel-blauw dankzij de Nederlander Corné Van Kessel, de Belg Emiel Verstrynge en de Fransman Théo Thomas. Corné Van Kessel reed opnieuw een constante wedstrijd en finishte als 5e. Verstrynge blijft bevestigen met top 15 plaatsen in de elite categorie, terwijl Théo Thomas op het thuisfront met zijn 19e plaats zijn beste resultaat ooit in de Wereldbeker bij de Elite behaalde. Zwitsers kampioen Kevin Kuhn gleed in de eerste ronde uit in de publiciteitsdoeken en finishte net buiten de top 20.

Deze nieuwe wedstrijd in Besançon heeft spektakel opgebracht! Door de weersomstandigheden was het een strijd voor krachtpatsers. Onze renners presteerden zoals we van hen verwachtten. Er waren opmerkelijke prestaties van onze jongste teamleden en Corné bevestigde.