Tormans pakt met Quinten zilver op EK

Afgelopen zondag namen vier renners van het Tormans CX team deel aan het Europese Kampioenschap veldrijden in Drenthe. Bij de Elite mannen kwamen Kevin Kuhn, Thomas Mein, Corné Van Kessel en Quinten Hermans aan de start. Het werd een boeiende wedstrijd waar Quinten heel lang op weg was naar goud.

Quinten begon sterk aan de wedstrijd en nam resoluut de leiding. Samen met Aerts bepaalde hij het tempo en deed concurrent Iserbyt al snel plooien. Na een verschroeiende versnelling op de VAM-berg bevond Hermans zich alleen aan kop met een voorsprong van 15 seconden. Met de steun van het thuispubliek slaagde van der Haar er in om op twee ronden van het einde de aansluiting te maken, de leiding te nemen en uiteindelijk ook de Europese titel te behalen.

Een opmerkelijke prestatie op dit EK werd geleverd door onze Kevin Kuhn. Kevin geraakte even na de start betrokken bij een valpartij en moest richting de materiaalpost voor een nieuwe fiets. Finaal eindigde hij op een 14e plaats. Ook Corné Van Kessel had geen geluk en werd gedwongen tot opgave. Hij kwam zwaar, tegen dranghekken, ten val. Gelukkig valt de schade mee.

De volledige uitslag kan u hier vinden.