Tormans kent pechdag in Namen

We spreken zelden over pech in de koers. Een cyclocross wedstijd en valpartijen, mechanische pech, lekke banden, … ze zijn onvermijdelijk met elkaar verbonden. Het hoort erbij. Wat zondag ll. in Namen gebeurde was echter té veel van het goede voor team Tormans.

Het parcours in Namen is er één om U tegen te zeggen. Voor zowel de rijders als het materiaal is het een wedstrijd ‘hors catégorie’. Dit is niet enkel voor de jonge benen van de renners in de jeugdcategorieën. Ook bij de Elite mannen kunnen ze er over meespreken.

Quinten en Corné, traditioneel weer hij de les toen de lichten groen kleurden, startten sterk. Corné van Kessel, in goede doen de laatste weken, reed samen met Quinten dadelijk bij de eerste vijf. Halfweg de aantrekkelijke race kreeg Quinten af te rekenen met pech (schoen) en streed niet langer mee voor het podium. Hij werd 4e en ook in de ranking van de Wereldbeker staat hij op een knappe 4e plaats. Corné was bij de pinken en verdedigde met veel brio zijn plaats in de koers. Met zijn 8e plaats eindigde hij, ondanks een lekke tube, voor de negende keer op rij in de top 10. De Brit Thomas Mein sloot de top 15 af. Kevin Kuhn zat erg goed in wedstrijd en telkens hij de top tien indook kreeg ook hij te maken met een platte tube. Finaal eindigde onze Zwitserse renner op een 17e plaats.