Tormans jeugd pakt uit in Gullegem

Minder dan een maand na haar historische overwinning in Essen maakte de Britse Zoe Bäckstedt opnieuw indruk ten opzichte van haar concurrenten in de Elite Dames categorie.

Achter Shirin van Anrooij, die vanaf de eerste ronde de leiding wist te veroveren, reed de 17 jarige Britse op indrukwekkende wijze doorheen de regen over het met modder besmeurde parcours. In de voorlaatste ronde slaagde de Europese kampioen bij de junioren er in om haasje over te spelen met Maghalie Rochette, op dat moment de tweede in de wedstrijd. Maar een valpartij van Bäckstedt bood de Canadese de kans om haar 2e plaats opnieuw in te nemen. Na een inspanning van bijna een uur sloot Zoe Bäckstedt haar vijfde wedstrijd in tien dagen af op de derde trap van het podium. Opnieuw een spraakmakend resultaat van het Tormans talent.

Voor Zoe opnieuw schitterde bij de Elite dames lieten ook de andere Acrog-Tormans rensters zich opmerken. De Zweedse Alma Johansson werd tweede bij de junioren dames. Maar ook de mooie prestaties van Lore sas (5e), Evelien Hus (6e) en Sterre Hendrickx (7e) bleven niet onopgemerkt ! Proficiat dames en veel succes op het BK !

Ik nam de kopstart en ging als eerste het veld in. Samen met Lore en Evelien reden we quasi de hele wedstrijd samen. In de laatste ronde kreeg ik mechanische problemen en reden men ploegmaats weg. Finaal eindigde ik als jongste van de hele bende op een 7e plaats en behaalde mijn eerste UCI punten ooit en daar ben ik best trots op !

Sterre Hendrickx