Tormans beloften kijken uit naar WK

Zondag is het RACE DAY ! De belangrijkste dag van het veldritseizoen staat voor de deur. Bij de Belgische beloften, die voor niets minder dan goud naar de US zijn gereisd, rijden zowaar twee Tormans top talenten mee. Emiel Verstrynge, onze kersverse Belgisch kampioen en Joran Wyseure, winnaar van de laatste cross op Belgische bodem voor het vertrek naar het WK, verdedigen de Belgische kleuren. Ook Theo Thomas zal erbij zijn in Fayetteville. Hij rijdt voor Frankrijk bij de beloften

De internationale pers smult van de Tormans renners die veel meer zijn dan outsiders. Joran, Emiel en Theo werkten hard dit seizoen, begonnen met hun eerste stage bij de profs in Livigno, kwamen elke woensdag naar de Kempen voor de ploegtrainingen en volgden goed het advies van ploegleider Bart Wellens. Dit loonde want zowel Emiel als Joran lieten al heel mooie resultaten optekenen dit seizoen ! We kijken nu al uit naar hun wedstrijd op zaterdag 29 januari om 20h00 Belgische tijd.

Photo: Alex Whitehead/SW Pix/Cor Vos © 2022 © Photo News ! only BELGIUM !

Wie wordt wereldkampioen bij de beloften ? Er zijn verschillende kandidaten en we voorspellen een aantrekkelijke, spannende wedstrijd. Wordt het een België vs. Nederland ? Of staat Cameron Mason straks op het hoogte podiumtrapje ? En de Tormans renners ? Die mogen zich volgens de specialisten ook bij het groepje van topkandidaten voegen. Emiel Verstrynge kan na de pech in de laatste ronde van het EK, zijn verdiende Belgische titel nu ook wereldkampioen worden. Hij is er in ieder geval klaar voor.

Waarom niet Emiel Verstrynge? Tweedejaarsbelofte en in Middelkerke overtuigend en verdiend Belgisch kampioen geworden. Een week later toonde hij zijn nieuwe tricolore ook internationaal door in Flamanville de laatste manche van de Wereldbeker te winnen. Hij klopte daar Ryan Kamp in een spannende finale.

Wielerflits.be

Na een sterk BK, waar de Tormans renners een waanzinnig straffe koers reden, kent heel de wielerwereld Emiel Verstrynge en Joran Wyseure meer dan ooit. Deze laatste Tormans atleet combineert zijn talent met een ongelooflijk doorzettingsvermogen en dat loont. Mogelijk kan Joran samen met Emiel opnieuw uitpakken en samen voor het podium gaan, … het zou zomaar kunnen.

Onze sterren zijn uitgedeeld, maar dan doen we toch nog een renner tekort. Joran Wyseure, ploegmakker van Emiel Verstrynge bij Tormans, won vorige zaterdag de Flandriencross in Hamme. We verwachten niet dat de West-Vlaming in Fayetteville meedoet voor goud, maar een mooie ereplaats kan wel.

Wielerflits.be