Acrog – Tormans ambitieus voor nieuw seizoen.

Na een uitermate succesvol seizoen verzamelde de troepen van Voorzitter Jef Robert in thuishaven Balen. Onder leiding van een gemotiveerde en ervaren groep van begeleiders werd aan de nieuwelingen en junioren seizoen 2021-2022 voorgesteld. Bij Acrog – Tormans kijken ze nu al reikhalzend uit naar de stage in Spanje, de eerste wedstrijd én eerste podium.

Balen, zaterdag 18 december 2021. In de plaatselijke parochiezaal werd door de staff van Balen BC een interessante en Covid-safe conforme meeting en training georganiseerd. Na een korte presentatie van het integrale team van begeleiders, mekaniekers en vrijwilligers was het aan de renners om zich voor te stellen. Bij de junioren noteren we alvast enkele sterke inkomende transfers.

Na deze introductie werd oa. de stage in Spanje besproken. Een huzarenstukje. In deze tijden een buitenlandse stage organiseren met meer dan 60 talentvolle renners is geen evidentie. Naast het logistieke luik is er het verhaal van alle maatregelen mbt. het veel besproken virus. Bij Balen nemen ze dit erg serieus met de juiste burgerzin. De gezondheid van de renners, staff én medeburgers blijft prioritair. De Fransen hebben hiervoor een geschikt woord: ‘exemplaire’.

Bij de renners ging de concentratie en adrenaline opeens de hoogte in toen Dirk Faes sprak over de lokale ‘huisklim’ van Balen BC in Benicassim. Het record op deze klim stond enkele jaren op naam van Jasper Philipsen. Remco Evenepoel brak dit mooie record. Ondertussen staat deze laatste niet meer op één. Het werd alweer gebroken door een ander, ontiegelijk groot talent van de succesformatie uit Balen. Benieuwd of er een renner van de huidige generatie dit record weet te verbeteren.

Eenmaal duidelijke afspraken gemaakt over het dragen van de juiste clubkleding, zodat de sponsoren de nodige en verdiende visibiliteit krijgen, vertrokken de renners voor hun eerste trainingsritje. Via Balen, Meerhout en Tessenderlo werden er zo’n 80km afgelegd. De toon is gezet, de ambitie groot. Benieuwd welke prijzen Balen volgend seizoen zal grijpen.