Thomas Mein kijkt uit naar ‘Worlds’

‘We are just leaving the harbor of Newcastle and will arrive tomorrow at 8 AM in the port of Amsterdam’ vertelde een tevreden Thomas Mein ons toen we hem contacteerden voor een kort gesprek. Mein, de Brit die de Tormans kleuren verdedigt, zakt opnieuw af naar het Europese vasteland voor zijn laatste hoofdstuk van het seizoen.

De bescheiden Brit heeft er iets voor over. De voorbije maanden, zonder familie en vrienden in zijn buurt, waren vanwege ziekte en desgevallend zijn mindere vormpeil, niet evident. Maar Mein beet door, bleef hard werken op training en zijn wedstrijden bij de Elite heren maakten van hem een krachtigere renner.

Hij zakte met vertrouwen af voor zijn Nationals en wanneer Tom Pidcock forfait gaf greep Thomas zijn kans. Van in het begin van de wedstrijd domineerde Mein en ondanks dat talent, Cameron Mason, kwam aandringen bleef hij voorop en won verdiend. De Engelse titel vierde hij onderweg naar huis in een plaatselijke pub. De Engelsen hielden het rustig, het seizoen is nog niet voorbij. Het voorbije weekend was het opnieuw prijs en Mein won zijn tweede wedstrijd op rij. Deze keer in Broughton Hall.

Thomas vertelde dat hij zondag as. zal deelnemen aan de CX van Hoogerheide (NL) als laatste voorbereidingscross voor ‘The Worlds’ in Fayetteville. Thomas reed al eerder op het parcours dat er toen ontzettend zwaar bij lag. Maar het is een omloop die hem bevalt en dus kijkt hij nu al reikhalzend uit naar dé wedstrijd van het seizoen. We wensen de uitermate aimabele Engelsman het allerbeste !