Sterk Acrog-Tormans blok klaar voor BK in Middelkerke.

Dit weekend staat het Belgisch Kampioenschap cyclo cross op de kalender. De strijd om de tricolore trui wordt in Middelkerke gereden op een parcours dat werd uitgetekend door Bjorn Rondelez. Hij tekende een veeleisend parcours uit op een volledig natuurlijke omloop, zonder kunstmatige hindernissen met in elke ronde maar liefst vier beklimmingen.

“Het is een echt kampioenschapsparcours. De startstrook is ruim genoeg om met acht man naast elkaar te sprinten richting de eerste heuvel en daarna volgen er 3 hellingen snel achter elkaar. Is er op het strand nog geen beslissing gevallen, dan wacht er in de duinen nog een vierde helling om het verschil te maken. Door de opeenvolging van hindernissen wordt het sowieso een pittige cross.””

Paul Herygers

Voor AcrogTormans Balen BC wordt het uitkijken of er ook dit jaar podiumplaatsen kunnen behaald worden. Alle toppers zijn immers present en fit bij de succesclub uit de Kempen. We spraken voorzitter Jef Robert en keken met hem uit naar de jeugdwedstrijden.

We komen met een ontzettend sterke delegatie aan de start en onze toppers lieten in de voorbije wedstrijden mooie resultaten optekenen. Met Xadee Van Sinaey, Axel van den Broek en Kenay De Moyer hebben we in ieder geval podiumkandidaten. Maar zoals steeds krijg je een Belgische titel nooit cadeau en moet je gespaard blijven van mechanische pech of valpartijen. Als we één kampioen in onze rangen hebben na het BK ben ik een tevreden voorzitter. Daarnaast hoop ik dat iedereen het beste van zichzelf geeft en aan de wedstrijd in Middelkerke plezier beleeft. Finaal is dat laatste wellicht het belangrijkste.

Voorzitter Acrog-Tormans Jef Robert

Voor Acrog- Tormans zullen de onderstaande rensters en renners deelnemen aan het BK:

Dames U17nieuwelingen: Vandendijck Noor

Dames U19 – junioren: Hendrickx Sterre, Hus Evelien, Kiekens Cleo, Sas Lore, Van Sinaey Xaydee

Dames U23: Rombouts Tine, Van Elsacker Floor

Heren U17 – 1e jaars nieuwelingen: Cop Tibo, De Vos Mateo, Erpels Ferre, Geen Keano, Onghena Arne, Van Looy Stan

Heren U17 – 2e jaars nieuwelingen: Devallee Matthéo, Leyssens Lucas, Schoofs Jasper, van den Broek Axel, Vandevorste Nio

Heren U19 – junioren: Polus Jorben, Bauwens Senne, De Moyer Kenay, Geudens Robbe, Rutten Rooney, Sprangers Bram, Van Grieken Stan, Vuylsteke Tom, Willekens Rob

Heren U23: Baers Arne, Claeys Robbe, D’Hollander Senne, Geenen Yarne-Zias, Lembrechts Ruben, Vermoote Jelle