Stage Benicassim Acrog- Tormans jeugd

Van dinsdag 1 tem. maandag 7 maart trokken de talentvolle nieuwelingen en junioren van de succesformatie uit Balen naar het Spaanse Benicassim voor hun jaarlijkse fietsstage. De weersomstandigheden leenden zich uitstekend voor tal van doorgedreven en kwaliteitsvolle trainingen. Sponsor Jan Tormans reed enkele dagen mee in het spoor van talent van eigen bodem

De ploegleiding gaf Jan een zitje vooraan in de volgwagen en sprak met veel enthousiasme over de quasi professionele werking van Balen BC, de mooie resultaten én de toekomst die mooi oogt. Op Donderdag 3 maart vertrokken de junioren voor een rit van 120 km met 7 hellingen die goed waren voor zo’n 2.000 hoogtemeters. De Tormans talenten lieten knappe dingen zien en hun gemeten wattages spraken boekdelen. (video)

Bij Balen rijden er sterke renners waarvan we denken dat ze het écht zullen kunnen maken als prof. Als er dan ook enkele crossers uit verder komen dan zou dit ook voor het Tormans CX team fantastisch zijn. Maar zoals steeds leggen we geen druk, de jonge talenten krijgen tijd om met de beste omkadering te groeien. Dat loont, op lange termijn, altijd!

Sponsor Jan Tormans

De dag nadien, vrijdag 4 maart, was het de beurt aan de nieuwelingen om hun kunnen te tonen. Ook toen stapte Jan Tormans aan boord bij een van de gemotiveerde ploegleiders en volgde oa. de verkenning van de huisklim van Balen in Benicassim. Daar waar ook Remco Evepoel en Cian Uijtdebroeks al straffe tijden lieten optekenen. De jongere atleten spaarden hun krachten niet, gaven het volle pond en stuwden elkaar naar sterke prestaties. (video)

Die vrijdagnamiddag werd er tijd uitgetrokken voor de jaarlijkse, traditionele fotoshoot bij het strand van de Spaanse badstad. Naast enkele team- en groepsfoto’s maakten sommige renners van de gelegenheid gebruik om hun ‘skills’ te tonen. Na de fotoshoot reden de renners terug naar het hotel voor verplichte rust. De dag nadien stond er voor alle renners immers de langste training van de hele stage op het programma.

Acrog- Tormans Stage Benicassim 2022