Reflections of a mechanic in ‘Le TdF’: Day-01

“REFLECTIONS OF A MECHANIC BY KOBE SIEMONS” – Youngster Kobe Siemons (Intermarché Wanty-Gobert) ‘rijdt’ zijn tweede Tour de France en geeft zijn eigenzinnige inkijk in het mooiste en grootste jaarlijks wederkerend sportevent ter wereld, Le Tour de France. C’est parti !

Kopenhagen, vrijdag 1 juli 2022 – 11h15. We spreken een ontspannen Kobe Siemons die reikhalzend uitkijkt naar al zijn 2e Tour de France. Een speciale Tour, die start in het mooie Kopenhagen. Het worden intensieve dagen. De proloog starten we met tijdritfietsen, de dag erna moeten de gewone fietsen in orde zijn. Na 3 dagen maken we de verplaatsing naar Frankrijk en is er heel snel de rit over de kasseien van Roubaix. Het wordt intensief !

“We zijn er klaar voor. Het materiaal is ok, nu is het aan de renners. Had gisteren enkele interessante gesprekken met materiaal sponsoren. Prolungo (zadels), Ceramic Speed (Oversized Pulley Wheel systems) en Cube (fietsen) passeerden allemaal de revue. Meer dan ooit is topmateriaal key in het wielrennen zowel op de weg als in het veld.”

Kobe Siemons
Tour de France 2022 – 109th Edition, DENMARK,Copenhague. (Photo by Alessandro Volders)