Reflections of a mechanic ‘Belgium’

“REFLECTIONS OF A MECHANIC BY KOBE SIEMONS” – Youngster Kobe Siemons (Intermarché Wanty-Gobert) ‘rijdt’ zijn tweede Tour de France en geeft zijn eigenzinnige inkijk in het mooiste en grootste jaarlijks wederkerend sportevent ter wereld. “Den Tour, da’s zot hé”.

Ondertussen is de uitermate boeiende Tour de France al een week ver, zagen we de Belgen schitteren en zorgde de rit door de hel van het Noorden al voor een pak tijdsverschillen. Op donderdag 6 juli vertrok de Tour in het wielergekke Binche. Deze stad in Henegouwen was even de wielerhoofdstad van de wereld en vertolkte deze rol met glans.

Voor mekanieker Kobe Siemons was het ook een dag in eigen land met familie en vrienden. Ook voor hem is het altijd leuk om je familie even te ontmoeten. Veel tijd is er echter niet in zo’n Tour. De laatste dagen waren gewoon ook heel erg druk. “Jammer dat onze renner Taco Van der Hoorn net naast de winst greep. Dat had erg mooi geweest voor hem en voor de hele ploeg”. Maar de Tour is nog lang. Er komen nog kansen”.

Kobe Siemons