Quinten op 3e plaats in Niel

Op het nieuwe, uitgetekende parcours in Niel werd op 11 november de Jaarmarktcross van Niel gereden. Het werd een spannende cross waar Quinten opnieuw het podium haalde. Al in de openingsronde waren het Lars, Toon, Eli en Quinten die de rest vlotjes achter zich lieten. Zij zouden de bijzonder boeiende cross van begin tot eind kleuren. Een opeenvolging van versnellingen en kleine foutjes van de eerste vier zorgden voor meerdere omwentelingen. Een knappe versnelling van Quinten gaf hem dadelijk enkele seconden maar een kleine hapering zorgde ervoor dat hij niet helemaal weg geraakte. Aerts leek op het einde te winnen maar een sterke Iserbyt keerde in de zandstrook terug en won in de sprint. Quinten bleef deze keer wel Lars voor en pakte opnieuw een knappe podiumplaats.

Kevin Kuhn, erg ontgoocheld na de materiaalpech op het EK, was geprikkeld en liet zich van in het begin van de wedstrijd opmerken. De Zwitser reeds een gedreven wedstrijd met veel grinta en liet knappe rondetijden optekenen en bolde als 9e over de meet.

Belofte Joran Wyseure vertrok vanop de 30e plaats, kon goed versnellen en reed een dijk (!) van een wedstrijd. Finaal eindigde de talentvolle Tormans crosser op een 3e stek in de beloften categorie en 14e in het algemene klassement.