Quinten klaar voor EK in Namen

“Na de Koppenbergcross zijn alle schijnwerpers gericht op het EK veldrijden van dit weekend. Topfavoriete bij de vrouwen is Fem van Empel. Bij de mannen verwachten we een meer open strijd. “Lars van der Haar is de grote favoriet, maar ook Sweeck en Hermans zijn straffe mannen”, zegt Paul Herygers bij Sporza. We geven de sympathieke Gelenaar geen ongelijk. Hermans kent een boerenjaar en rijdt sterk bergop.

Ook zijn collega-veldrijders houden alvast best rekening met hem. Na een knap wegseizoen verdedigt Hermans opnieuw de kleuren van het Tormans CX Team. De renners uit Tessenderlo doet dit op een voortreffelijke manier bij het begin van dit veldritseizoen. Hij opende met de zege in Ardooie, werd 5de in de wereldbekermanche in Tabor, 2de in de Nacht van Woerden, 4de in de Superprestige Ruddervoorde en 7de in WB Maasmechelen.

“Na het wegseizoen heb ik mijn zinnen op het Europees kampioenschap in Namen gezet. Een korte en intense opeenvolging van wedstrijden was belangrijk voor mij. Het is nodig om mijn conditie te verfijnen en bovenal om in het crossritme te komen. De wereldbeker in Maasmechelen luidde de laatste rechte lijn van mijn voorbereiding in. Deze week heb ik vooral benut om van mijn vijf wedstrijden in tien dagen te herstellen. En met enkele laatste kwalitatieve trainingen naar deze belangrijke afspraak toe te werken. Want Namen is een zware wedstrijd die in een eerlijke strijd uitmondt en daar kijk ik erg naar uit”, aldus Quinten.

De Tormans renners zijn klaar voor EK te Namen. Naast Hermans ook Kevin Kuhn (Zwi) bij elite heren. De Nederlander, Corné Van Kessel is er jammer genoeg niet bij wegens een blessure. Arne Baers en Marie Schreiber rijden bij de Beloften en bij de junioren dames is Lauren Molengraaf (Ned) een kandidate voor de titel. Opnieuw één of misschien meerdere EK truien voor Tormans, het zou zomaar kunnen. Hiermee zouden we de pechdag van vorig seizoen helemaal kunnen vergeten.