Quinten Hermans wint in Ardooie!

Quinten Hermans is zijn vierde winter met het Tormans Cyclo Cross Team met een knaller begonnen. Deze donderdag domineerde hij de Kermiscross in Ardooie door halfkoers met Felipe Orts Lloret en Laurens Sweeck weg te rijden en deze tijdens de slotronden van zich af te schudden. 

Zijn ploeggenoot Arne Baers (20 jaar) eindigde negende en bevestigde zo zijn uitstekende vorm die hem vorig weekend twee overwinningen in Zweden opleverde.

Bij de dames elite eindigde Marie Schreiber (19 jaar) ondanks een lekke band op de zesde plaats achter winnares Kata Blanka Vas. De 19-jarige Luxemburgse kampioene bij de beloften behaalde op deze manier haar achtste top tien bij de elite in even veel wedstrijden dit seizoen.

Met zijn overwinning brengt Hermans de zegeteller op acht, na eerdere successen van Baers, Schreiber en Kevin Kuhn. Quinten Hermans komt deze zondag net als zijn ploeggenoten Baers, Schreiber, Kuhn en Lauren Molengraaf aan de start van de wereldbeker in Tabor (Tsjechië). Daarna rijdt hij in aanloop naar het Europees kampioenschap in Namen op 6 november nog in Woerden, Ruddervoorde en in Maasmechelen.

« Ik heb een doel gemaakt van het Europees kampioenschap in Namen en om me goed voor te bereiden vond ik het belangrijk om vooraf aan een aantal veldritten en trainingen met het Tormans Cyclo Cross Team deel te nemen, te beginnen met Ardooie. Mijn wegseizoen met Intermarché-Wanty-Gobert heeft me opnieuw een stuk sterker gemaakt, maar toch was ik voor de start in Ardooie niet overtuigd van mijn capaciteiten om te winnen. De inspanning is namelijk volledig verschillend dan in mijn wegkoersen, waarin ik me meestal tot in de finale mocht sparen. In het begin van de wedstrijd kon ik vrij goed op de versnellingen reageren, maar het was moeilijk om in te schatten hoe diep mijn concurrenten in hun krachtenarsenaal moesten tasten. Op zes ronden van het einde volgde ik een aanval van Felipe Orts Lloret en toen ik van hem overnam, zag ik dat ik een gaatje had. De wedstrijd was nog lang, maar ik besloot door te trekken en reed zo solo naar de zege. Deze fantastische start geeft mijn motivatie een straffe boost voor deze korte en intense periode in het veld. De komende weken wil ik in crossen als Tabor weer aan het crosstechnische aspect wennen op optimaal aan de start van het Europees kampioenschap te komen! »