Quinten, Corné, Kevin, Emiel, Joran en Thomas kijken uit naar ‘The Nationals’

De nationale kampioenschappen. Het winnen van een wedstrijd in eigen land, voor eigen volk, onder landgenoten is speciaal, uniek. Voor een renner, atleet is het behalen van de nationale titel een hoogtepunt in zijn carrière. Voor de Tormans renners is dit niet anders. We spraken in aanloop naar een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen met onze renners en keken vooruit.

Na mijn valpartij op 1 januari ging ik langs de osteopaat, dat was nodig. In Herentals was het gevoel goed de eerste helft maar kon ik nog niet de hele wedstrijd doortrekken. Het NK wordt dan ook afwachten. Ik zie mezelf geen hoofdrol opnemen maar ga kijken hoe ik me voel en dan schakelen. Een podium een week na een enorme klap is het hoogste haalbare. Maar wanneer ik na mijn NK kan zeggen dat ik de valpartij in Baal verteert heb dan is mijn kampioenschap geslaagd.

Corné van Kessel

Een BK is altijd iets speciaals en ik heb écht zin om te starten. De verkenning van het snelle parcours op woensdag vertelde me dat dit wel mijn ding is. De looppassage op het strand is het zwaarste deel vermoed ik. Ze voorspellen zondag 6 beaufort dus in het wiel rijden kan je helpen om krachten te sparen. De realiteit is dat Wout Van Aert op zijn nieuwe Cervelo ongelooflijk snel kan fietsen en door de bochten vliegt. Iedereen verwacht van hem goud en ook ik besef dat de andere deelnemers strijden voor plaats twee en drie. De paar dagen rust, na een intensieve periode, doen me goed en ik ga vol voor die podiumplaats knokken.

Quinten Hermans

“Ik verwacht opnieuw een harde wedstrijd met Timon Ruegg (10e in Namen) en mogelijk is ook Lars Forster op de afspraak. Daarnaast zijn er enkele straffe Mtb’ers die zich goed hebben voorbereid hoorde ik. Het parcours in Steinmaur zal er opnieuw erg modderig bijliggen, dus er moet veel gelopen worden verwacht ik. Voor de Zwitserse sportjournalisten ben ik opnieuw de favoriet en het klopt dat ik meer ervaring heb ondertussen. Mijn conditie is goed dus ik zal er alles aan doen om er een goede race van te maken. Ga opnieuw mijn uiterste best doen om de titel te pakken, meer kan je niet doen.”

Kevin Kuhn

“Mijn focus is goed en de voorbije wedstrijden wijzen uit dat ik kan meedoen voor de titel. Woensdag ll. hebben we het parcours verkend en ik had meer zandstroken verwacht desalniettemin wordt dit BK ook bij de beloften een fysieke wedstrijd met de wind die het extra lastig zal maken. Finaal is er eigenlijk maar één plaats die telt op zo’n kampioenschap en dat is de eerste. Ik zal na dit weekend tevreden zijn wanneer ik het maximale uit mijn race heb kunnen halen en gespaard blijf van materiaalpech of valpartijen.

Emiel Verstrynge

“Sinds het EK gaat het erg goed en momenteel zit ik in een sterke periode. Zondag is natuurlijk weer een nieuwe dag, een nieuwe cross die me misschien wel iets minder ligt dan de zwaardere parcoursen die we dit jaar al hebben moeten fietsen. Ik verwacht een tactische wedstrijd waar we misschien als Tormans team elkaar wel eens zouden kunnen helpen in volle finale. Mijn eigen koers rijden, geen pech kennen en aan het einde van de race een Tormans renner die als eerste over de meet bolt. Meer moet dat niet zijn !

Joran Wyseure

The Nationals are fun to do ! Natuurlijk kijk ik uit om in eigen land te racen om de nationale titel. Pidcock en Hunter zijn op stage met Ineos dus wordt talent Cameron Mason wellicht mijn grootste tegenstander. Mijn goede resultaten op de Koppenberg en Fayeteville geven me moed en mogelijk zorg ik wel voor de sensatie van de dag in Ardingly ! Mijn eerste Nationals winnen … het kan.

Thomas Mein