Quinten brent publiek in vervoering in Zonhoven.

Met een dikke rode stip had Quinten Hermans de cross in Zonhoven aangeduid in zijn agenda. Dat was terecht. In een zonovergoten, door het publiek gedragen, reed de Tormans renner een straffe koers en kwam de voorlaatste nog als eerste over de streep. Finaal was het sterke Toon Aerts die verdiend won.

Deze zondag had de kuil in Zonhoven de eer om de eerste Wereldbeker van het seizoen op Europese bodem te verwelkomen. Voor het Tormans Cyclo Cross Team kwamen Marie Schreiber en Zoe Backstedt bij de dames aan de start. Denise Betsema toonde opnieuw haar dominantie door met ruime voorsprong op wereldkampioene Lucinda Brand te winnen. De 17-jarige Zoe Backstedt wist zich in de top 20 te plaatsen, de Luxemburgse Marie Schreiber legde na de drie Amerikaanse wereldbekers beslag op de 34e plaats.

Anderhalf uur later doken Quinten Hermans, de 2e van deze zaterdag in Ruddervoorde, Kevin Kuhn, Corné Van Kessel en Théo Thomas het Limburgse zand in. Hermans was opnieuw één van de hoofdacteurs en maakte er samen met Toon Aerts, Lars van der Haar, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck een zeer spannende strijd van. Het was de Belg van het Tormans Cyclo Cross Team die gevat reageerde op alle aanvallen en ervoor zorgde dat er een groep van zes renners de voorlaatste ronde in ging. Hermans zette bij aanvang van dit slotkwartier druk, maar uiteindelijk was het Toon Aerts die aan de haal ging en zijn voorsprong van 20 seconden bij de laatste passage aan de finish niet meer af gaf. Hermans finishte als 5e en behoudt zijn 2e plaats in het voorlopige klassement in de Wereldbeker. Corné Van Kessel kwam over de streep als 8e, Zwitsers kampioen Kevin Kuhn werd 13 en Théo Thomas 23e.

ZONHOVEN, BELGIUM – OCTOBER 24 : VAN KESSEL Corne (NED) of TORMANS CYCLO CROSS TEAM in action during the 4th leg of the men elite UCI cyclo-cross World Cup 2021 – 2022 race, the Zonhoven cyclocross on October 24, 2021 in Zonhoven, Belgium, 24/10/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News

Corné Van Kessel:
« Deze veldrit in Zonhoven wordt vaak onderschat. De afdaling richting de kuip is een bekende bijzonder technische hindernis, maar daarnaast is de rest van het parcours ook erg slopend. Ik ben tevreden over mijn prestatie vandaag, en daarbij is het goede gevoel dat ik aan deze wedstrijd overhou bovengeschikt aan mijn 8e plaats. Ik kon weer over mijn volle kracht beschikken dankzij mijn osteopaat, die na mijn valpartij in de eerste wereldbeker in Waterloo een oplossing vond voor mijn geblokkeerd bekken en nek. In de start was het wat zoeken om een doorgang te vinden, maar eens ik vooraan in de wedstrijd kwam koos ik voor mijn eigen tempo. Dit kon ik tot het einde aanhouden en voor de 7e plaats strijden. Ik blijf werken om dit goed gevoel vast te houden, in de hoop dat mijn doorzettingsvermogen me binnen een paar weken opnieuw topresultaten zal opleveren! »