Portret – Joran Wyseure

Joran Wyseure (Lichtervelde) werd op 9 januari in Roeselare geboren. Hij maakte jaar na jaar progressie in de jeugdcategorieën en liet zich in de winter van seizoen 2020-2021 al bij de Elite Heren opmerken. Hij scoorde zelfs enkele top 10 plaatsen in Gullegem en de Waaslandcross. Over een talent gesproken …

Ook de Belgische bondscoach merkte onze belofte op. En Joran werd terecht beloond met een eerste selectie voor een internationaal kampioenschap. Hij eindigde op een mooie 12e plaats op het WK veldrijden bij de beloften en stelde niet teleur.

Bart Wellens zag dat het goed was en nam de renner op in zijn kern. Bart is er van overtuigd dat er muziek zit in Joran en dat de renner zijn kans met beide handen zal grijpen. Onze jonge belofte is een renner met talent, karakter en het nodige doorzettingsvermogen. Hij geeft nooit op, maakt zijn koerstrui nat ! Die overgave, dat zoeken we bij Tormans. Het volgende seizoen zal hij veel bijleren op stage en de ploegtrainingen waar Quinten en Corné hem op sleeptouw zullen nemen. Klonk het bij Bart Wellens aan het prille begin van het seizoen.

“Eindelijk is het zo ver, na maandenlange ondersteuning van de ploeg, maak ik officieel deel uit van het Tormans – Circus Cyclo Cross Team! Ik ben enorm blij om het team te vervoegen, want onze samenwerking heeft de voorbije winter al duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Ik ben vastberaden om hard te blijven werken en mijn progressie door te zetten. Ik kijk ernaar uit om deze winter samen met mijn ploegmaten in de beloftencategorie voor de podiumplaatsen te strijden. De professionele aanpak en de ontspannen sfeer binnen de ploeg zorgen ervoor dat ik in optimale omstandigheden kan starten.

Joran Wyseure – januari 2021.

En ondertussen is Joran het helemaal aan het waarmaken. Hij werd al 2x tweede en veroverde op het laatste EK op de Col du Vam in Nederland een schitterende 4e plaats bij de beloften ! Over dit knappe EK kan je hier meer informatie vinden.

Kijk voor meer info naar deze video.