Opnieuw feest in Oostmalle

De sluitingsprijs van Oostmalle, de allerlaatste cross van het seizoen werd ondanks het slecht weer opnieuw een leuke Tormans happening. De talrijke gasten, uitgenodigd door Jan Tormans, genoten zichtbaar van de toffe Winterbar, de staff stond een laatste keer klaar en de renners verdedigden nog een laatste keer dit seizoen de Tormans CX kleuren.

In tegenstelling tot het vorige jaar waren de weergoden de organisatie van de afsluitingsprijs van Oostmalle niet goed gezind. De aanhoudende regen en de naweeën van de voorjaarstormen maakten van de laatste wedstrijd geen gezondheidswandeling.

De Elite heren vlogen er van bij de start in, op de lange vertrekstrook werd er ontzettend hard gesprint en bij de eerste bocht naar links gingen enkele toppers hard tegen de vlakte. Ook Kevin Kuhn hoorde bij de ongelukkigen. Kevin kon gelukkig de koers uitrijden zonder schade. Corné van Kessel was de beste Tormans atleet en reed de top 10 binnen op een 9e plaats. Kevin werd 14, Théo 20e en Joran 29e.

Bij de Elite dames lieten de youngsters zich opmerken. Marie en Zoe spaarden hun krachten niet en bleven aanklampen in de eerste 3 ronden. Beide talenten probeerden zoveel mogelijk te leren door in het wiel van de toppers te zitten. Dit kostte natuurlijk wel wat kracht en in de tweede wedstrijdhelft werd duidelijk dat de beste pijlen verschoten waren. Marie eindigde op een mooie 8e plaats, voor Zoe die als 9e over de meet reed. Shana Maes werd 24e in Oostmalle.