Mooie prestatie van Tormans renners in Rucphen (Nl.)

In het Nederlandse Rucphen werd op zaterdag 18 december de 10e manche van de Wereldbeker gereden. Het werd opnieuw een razendsnelle cross op het minder technische parcours. Quinten, Corné en Kevin reden zich quasi de hele wedstrijd in kijker. Thomas Mein reed een verdienstelijke wedstrijd en het was zijn landgenoot Tom Pidcock, die na een spectaculair inhaalmanoeuvre over de balkjes, verdiend won.

Met rondetijden van +25 km/h gemiddeld snelden de profs over het 3 km lange parcours in Nederland. De eerste ronden waren het Corné en Quinten die vooraan mee de koers bepaalden. Kevin fietste zich continu, op enkele seconden van de kopgroep, mooi beeld van de camera’s.

Op 3 ronden van het einde gingen Vanthourenhout en Iserbyt serieus versnellen en bereikten even een kleine kloof op de achtervolgers met oa. Quinten Hermans. De Tormans renner knapte in de achtervolging een pak werk op, bleef aandringen en kwam terug in de wedstrijd. Uiteindelijk was het Olympisch MTB kampioen, Tom Pidcock, die ‘God save the Queen’ hoorde toen hij op het hoogste trapje van het podium had plaatsgenomen.

Quinten werd 4e, Corné 8e, Kevin 11e en Thomas 22e.